Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elektrik faturasi vergiden dusulur mu?

Editör

Yeni Üye

Elektrik faturası vergiden düşülür mü?​

Ticari kazancın elde edilmesiyle ilgisi bulunan ancak mülk sahibi adına kayıtlı olan elektrik, su ve internet gibi giderlerin, faaliyette bulunulan işe ait olduğu ve işle ilgili olarak kullanıldığının belgelerle tevsiki (kesin delillerle ispatı) halinde, safi kazancınızın tespitinde indirim konusu yapılması mümkün …

Elektrik faturası KDV düşer mi?​

Elektrik faturası KDV düşer mi?
“Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’si ’den %8’e düşürülmüştür. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8kw saate, aylık 140 kw saate yükseltilmiştir. Böylece tüketimine göre faturalarda net %8 ile oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır.

Elektrik tüketim vergisi gider yazılabilir mi?​

Elektrik tüketim vergisi gider yazılabilir mi?
Buna göre, bedel alınmadan teslim edilen elektrik ile ilgili faturalarda hesaplanan ve şirketiniz tarafından ödenen Belediye Tüketim Vergisi, TRT Payı ve Enerji Fonunun ise kurum kazancının tespitinde gider olarak indirim konusu yapılması mümkün bulunmamaktadır. hükme bağlanmıştır.

Elektrik faturası hangi tarihe göre işlenir?​

Faturanın kaydı ise üzerinde taşıdığı düzenleme tarihi itibariyle yapılır ve KDV de bu dönemde indirilir. ÖRNEK: 15 Kasım – 20 Aralık 1997 dönemine ait 15.000.000 TL tutarındaki elektrik faturası işletmeye 20 Ocak 1998 tarihinde gelmiş olup, faturanın tarihi 13.01.1998’dir.

Elektrik faturası gider gösterilir mi?​

Elektrik faturası gider gösterilir mi?
1981/1436, K.1982/242 sayılı Kararı; “Geçmiş yıllara ilişkin olarak ödenen elektrik bedeli, ödendiği yıl hesaplarına gider yazılabilir”

Elektrikte KDV dustu mu?​

Elektrikte KDV dustu mu?
Kapsam. 1/3/2022 tarihli ve 31765 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5249 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile mesken ve tarımsal sulama amaçlı elektrik teslimlerinde KDV oranı %8’e indirilmiştir.

Elektrikte KDV düştü mü?​

KDV’de oran indirimi, temel gıdadan sonra elektrik ile devam ediyor. Dün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile mesken (konut) ve tarımsal sulama abone gruplarına yapılan elektrik teslimlerinde KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü.

Elektrik tüketim vergisi KDV matrahına dahil mi?​

Elektrik tüketim vergisi KDV matrahına dahil mi?
Bedele dahil olmayan bir unsur KDV matrahına da dahil edilemez. Bu açıklamalarımızdan anlaşılacağı üzere, Elektrik Tüketim Vergisinin KDV matrahına dahil edilmesi hatalıdır.

Elektrik tüketim vergisi yüzde kaç?​

Elektrik tüketim vergisi yüzde kaç?
Elektrik Tüketim Vergisi (ETV veya BTV): Sayacın bulunduğu bölgedeki belediyeye aktarılan bedeldir. Mesken ve ticarethanelerden tüketim tutarının %5’i, sanayi grubundan ise %1 oranında tahsil edilir.

Elektrik faturası vergiden düşülür mü konusunda, ticari bir faaliyette bulunulan işle ilgili olarak mülk sahibi adına kayıtlı olan elektrik, su, internet gibi giderlerin, işe ait olduğunun belgelerle tevsiki halinde safi kazancınızın tespitinde indirim konusu yapılması mümkündür.

Elektrik faturası KDV düşer mi konusunda, meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si %8'e düşürülmüştür. Bu sayede faturalarda net %8 oranında bir indirim sağlanmıştır.

Elektrik tüketim vergisi gider yazılabilir mi konusunda ise, bedel alınmadan teslim edilen elektrik ile ilgili faturalarda hesaplanan ve şirketiniz tarafından ödenen Belediye Tüketim Vergisi, TRT Payı ve Enerji Fonu gider olarak indirim konusu yapılamamaktadır.

Elektrik faturası hangi tarihe göre işlenir konusunda, faturanın düzenleme tarihi itibariyle işlendiğini ve KDV'nin o dönemde indirildiğini belirtmek gerekir.

Elektrik faturası gider gösterilir mi konusunda, geçmiş yıllara ilişkin ödenen elektrik bedelinin ödendiği yıl hesaplarına gider olarak yazılabileceği belirtilmektedir.

Elektrikte KDV düştü mü konusuyla ilgili, mesken ve tarımsal sulama amaçlı elektrik teslimlerinde KDV oranının %8'e düşürüldüğü ifade edilmektedir.

Elektrik tüketim vergisi KDV matrahına dahil mi konusunda, bedele dahil olmayan bir unsurun KDV matrahına dahil edilemeyeceği ve bu nedenle Elektrik Tüketim Vergisinin KDV matrahına dahil edilmemesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Elektrik tüketim vergisi yüzde kaç konusunda, mesken ve ticarethanelerden tüketim tutarının %5'i, sanayi grubundan ise %1 oranında Elektrik Tüketim Vergisi tahsil edilmektedir.

Geri