AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrik faturam cok geliyor ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Elektrik faturam cok geliyor ne yapmalıyım?​

Faturanızın yüksek gelmesinin sebebinin teknik arıza ya da sayacınızın yanlış okunması olduğuna inanıyorsanız, elektrik şirketinize başvuruda bulunmalısınız. İtiraz edeceğinizin faturanın aslı ve kimlik fotokopiniz ile şirketinizin müşteri merkezlerinden birine başvuruda bulunabilirsiniz.

Engelli elektrik indirimi nasıl alınır?​

2022 Sayılı kanuna göre maaş alan engelliler,18 yaş altı engelli yakını maaşı alanlar,65 yaş maaşı alanlara devletimizin sağladığı elektrik indiriminden yararlanabilmeleri için faturalarını mutlaka PTT şubelerinden ödemeleri gerekmektedir dedi.

Elektrik faturalarına indirim var mı?​

Elektrik faturalarına indirim var mı?
TRT payı ve Enerji Fonu kesintilerinin kaldırılmasıyla, elektrik tüketim payı üzerinden yüzde 2,7’lik bir indirim sağlanacak. 1 Ocak 2021 tarihinde yüzde 1’den yüzde 0,7’ye düşürülen Enerji Fonu kesintileri de kaldırılmış oldu. Böylece, elektrik tüketim payı üzerinden yüzde 2,7’lik bir indirim sağlanacak.

Elektrik faturası neden fazla geldi?​

Elektrik faturası neden fazla geldi?
ELEKTRİK FATURASI NEDEN YÜKSEK GELİR? Mevsimsel olarak örneğin ısınma ve soğutma için elektrikli cihazlar kullandığınızda faturanızda dönemlik yükselmeler meydana gelebilir. Örneğin yaz aylarında klima kullanıyorsanız elektrik tüketiminiz artacaktır.

Elektrik fazla gelince nereye şikayet edilir?​

Faturanın normalden yüksek geldiğini düşünülüyorsa: Hizmet alınan elektrik dağıtım şirketine itiraz dilekçesi yazılır. Dilekçeyi hizmet birimleri ya da işletme müdürlüklerine doğrudan ulaştırabilir, posta ya da e-posta yoluyla itirazınızı bildirebilir veya müşteri hizmetleri üzerinden kayıt oluşturulabilir.

Su indiriminden kimler faydalanabilir?​

Meskenlerde Kullanılan Elektrik ve Su Tarifesinde İndirimden Kimler Faydalanabilmektedir? 1005 ve 3292 sayılı Kanun kapsamında Vatani Hizmet tertibinden aylık alanlar. 5434, 2330, 3713 sayılı kanun kapsamında aylık almakta olan vazife ve harp malulleri ile bunların dul ve yetimleri uygulamadan faydalanabilmektedir.

Elektrik indirimi nasıl alınır?​

Elektrik indirimi nasıl alınır?
Ucuz elektrik nasıl alınır sorusunun yanıtı, elektrik aboneliğini değiştirmek. Oturduğunuz eve elektrik getiren yani dağıtımını yapan şirket bir tanedir. Bu elektrik firmasını isteseniz de değiştiremezsiniz. Ama elektriği satan firmayı değiştirerek indirimli elektrik alabilirsiniz.

Elektrik faturanızın yüksek gelmesi durumunda yapabileceğiniz birkaç adım bulunmaktadır. Öncelikle, faturanızın yüksek gelmesinin sebebini belirlemek için tüketim alışkanlıklarınızı gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Mevsimsel olarak (örneğin klima kullanımı) elektrik tüketiminizdeki artışlar, faturanızın yüksek gelmesine neden olabilir. Eğer faturanızı yüksek buluyorsanız, elektrik tüketim alışkanlıklarınızı optimize etmek ve gereksiz enerji israfını önlemek için adımlar atabilirsiniz.

Ayrıca, teknik arıza ya da sayaç okuma hataları gibi durumlar da faturanızın yüksek gelmesine sebep olabilir. Bu durumda, bir önlem olarak elektrik şirketinizle iletişime geçip durumu izah edebilir ve gerekli kontrollerin yapılmasını talep edebilirsiniz. Faturanızda bir hata olduğunu düşünüyorsanız, faturanın aslını ve kimlik fotokopinizi de yanınızda bulundurarak şirketinizin müşteri merkezlerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Elektrik faturalarına indirim sağlayacak önemli bir gelişme olarak TRT payı ve Enerji Fonu kesintilerinin kaldırılmasıyla, elektrik tüketim payı üzerinden yüzde 2,7’lik bir indirim sağlanacağı belirtilmiştir. Bu durum bir miktar fatura tutarınızı azaltabilir.

Eğer elektrik faturanız hakkında şikayet etmek isterseniz, hizmet aldığınız elektrik dağıtım şirketine başvuruda bulunabilirsiniz. Faturanın normalden yüksek geldiğini düşünüyorsanız, itiraz dilekçesi yazarak müşteri hizmetleri üzerinden kayıt oluşturabilirsiniz.

Elektrik indirimi almak için ise elektrik aboneliğinizi değiştirmek ve elektriği satan firmayı değiştirerek indirimli elektrik alabilirsiniz. Bu sayede daha uygun fiyatlarla elektrik kullanımını gerçekleştirebilirsiniz. Unutmayın, tüketim alışkanlıklarınızı gözden geçirmek ve gereksiz enerji israfını önlemek faturanızı düşürebilecek önemli adımlardan biridir.

Geri