AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrik fatura yazilmadi ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Elektrik fatura yazılmadı ne yapmalıyım?​

Bu durumda size en yakın hizmet noktamıza başvurarak veya 444 4 372 numaralı Enerjisa Çağrı Merkezimizi arayarak sayaç okuma talebinde bulunabilir; sayacınızdaki son tüketim değerlerini bildirerek, faturanızın oluşturulması için talepte bulunabilirsiniz.

Elektrik faturam çok yüksek geldi nereye şikayet edebilirim?​

Faturanın normalden yüksek geldiğini düşünülüyorsa: Hizmet alınan elektrik dağıtım şirketine itiraz dilekçesi yazılır. Dilekçeyi hizmet birimleri ya da işletme müdürlüklerine doğrudan ulaştırabilir, posta ya da e-posta yoluyla itirazınızı bildirebilir veya müşteri hizmetleri üzerinden kayıt oluşturulabilir.

Elektrik faturam niye gelmiyor?​

Elektrik faturam niye gelmiyor?
Peki, elektrik faturanız gelmediyse ve “Elektrik faturam gelmedi ne yapmalıyım?” diyorsanız hemen yanıtlayalım. Elektrik faturasının gelmeme sebebi; sayaç arızası, sayaca ulaşılamaması durumu, endeksör tarafından yapılmış okuma hatası, okuma döneminin henüz gelmemiş olması gibi sebeplerden olabiliyor.

Fatura olmadan elektrik borcu ödenir mi?​

Fatura olmadan elektrik borcu ödenir mi?
Elektrik Faturamı kaybettim nasıl öderim? Elektrik faturanızı kaybetmenizin fatura öderken etkisi olmaz. Eski faturanızla ya da adres, abonelik numarası gibi elektrik faturanız üzerindeki bilgileri biliyorsanız, ödeme noktalarından faturanız bulunur ve elektrik fatura ödemesi yapabilirsiniz.

Elektrik faturası nereye şikayet edilir?​

Tüketici hizmetleri merkezinin telefon, internet, faks ve e-posta bilgilerini herhangi bir elektrik faturanızın üzerinde bulabilirsiniz. Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186’dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz.

Telefon faturam yüksek geldi nereye şikayet edebilirim?​

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Elektrik faturası faturasız nasıl ödenir?​

Elektrik faturası faturasız nasıl ödenir?
Elektrik faturası hangi yollardan ödenebilir?
- Elektrik faturası ödeme yerleri ve yöntemleri:
- Elektrik şirketinin veznelerinden nakit veya kredi kartı ile.
- Anlaşmalı bankalarda gişelerden, ATM’lerden, hesaptan, internet bankacılığı, telefon bankacılığı veya otomatik ödeme ile.

Elektrik faturamı kaybettim ne yapmalıyım?​

Elektrik faturamı kaybettim ne yapmalıyım?
Tedarikçinizin belirlediği fatura arkasında ya da internet sitesinde bulunan anlaşmalı banka şubeleri, ATM’leri, online bankacılık hizmetleri ve ödeme vezneleri gibi ödeme noktaları aracılığıyla eğer bu bilgileri biliyorsanız ya da eski faturanıza sahipsiniz kolaylıkla ödeme yapabilirsiniz.

Elektrik faturanız gelmediyse endişelenmeyin, çeşitli sebeplerden dolayı böyle bir durumla karşılaşabilirsiniz. Elektrik faturasının gelmeme sebepleri arasında sayaç arızası, sayaca ulaşılamaması durumu, endeksör tarafından yapılmış okuma hatası veya okuma döneminin henüz gelmemiş olması gibi nedenler olabilir. Bu durumda yapmanız gerekenler arasında şunlar bulunmaktadır:
1. **Hemen Bildirin:** Elektrik faturanız gelmediyse durumu ilgili elektrik dağıtım şirketine veya çağrı merkezlerine iletmeniz önemlidir. En yakın hizmet noktasına başvurarak veya 444 4 372 numaralı Enerjisa Çağrı Merkezini arayarak sayaç okuma talebinde bulunabilirsiniz. Sayacınızdaki son tüketim değerlerini bildirerek, faturanızın oluşturulması için talepte bulunabilirsiniz.
2. **Ödeme Yöntemleri:** Elektrik faturanız gelmemiş olsa dahi borcunuzu ödemek zorundasınız. Eski faturanızdaki bilgileri ya da abonelik numaranızı kullanarak anlaşmalı bankalarda gişelerden, ATM'lerden, internet bankacılığı, telefon bankacılığı veya otomatik ödeme yoluyla ödeme yapabilirsiniz.
3. **Şikayet:** Eğer elektrik faturanızla ilgili bir şikayetiniz varsa, faturanın normalden yüksek geldiğini düşünüyorsanız veya herhangi bir memnuniyetsizlik yaşadıysanız, hizmet aldığınız elektrik dağıtım şirketine yazılı bir itiraz dilekçesi gönderebilirsiniz. Bu dilekçeyi hizmet birimlerine ya da işletme müdürlüklerine iletebilir, posta ya da e-posta yoluyla gönderebilir veya müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

Eğer faturanızla ilgili herhangi bir sorun yaşıyorsanız, yukarıdaki adımları uygulayarak durumu çözebilir ve elektrik faturanızın düzenli bir şekilde size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın, elektrik faturası düzenli ödenmesi gereken bir giderdir ve aksatılmamalıdır.

Geri