Elektrik elektronik muhendisi ne kadar maas alir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Elektrik elektronik mühendisi ne kadar maaş alır?​

2022 Elektrik-Elektronik Mühendisi Maaşları Elektrik-Elektronik Mühendisi maaşı ortalama aylık 11689 _TL’dir. En düşük Elektrik-Elektronik Mühendisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 19125 _TL’dir.

Boğaziçi elektrik elektronik için kaç net?​

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (SAY) Programlarına Yerleşen Son Kişinin Netleri;
Elektrik elektronik mühendisliğinde iş var mı?
elektrik-elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.

Elektrik Elektronik kaç yıl?​

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü dört yıllık programıyla lisans(Mühendislik) eğitimi vermektedir. Öğrenciler 7.yarıyılda “Elektrik ve Kontrol” ile “Elektronik ve Haberleşme” kollarından birini seçerler. Bu kollardan mezun olan oğrencilere Elektrik-Elektronik Mühendisi ünvanı verilir.

Elektrik elektronik okuyan ne olur?​

Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.
Bir elektrik mühendisi ne iş yapar?
Elektrik mühendisi; elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.

Geri