AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrik dagitim sirketlerini kim denetler?

Editör

Yeni Üye

Elektrik dağıtım şirketlerini kim denetler?​

Yasa’ya göre dağıtım şirketlerinin denetimi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, diğer lisanslı şirketlerin denetimi ise EPDK tarafından yapılacak; sonuçları itibariyle bağlayıcı olmayacak ve yaptırım içermeyecek şekilde inceleme, tespit ve raporlama yapmak üzere yetkilendirilecek şirketlerden hizmet satın alınabilecek …

Dağıtım şirketlerinin denetim görevini kim yapar?​

Dağıtım şirketlerinin denetim görevini kim yapar?
Bu Kanun kapsamında tanımlanan elektrik dağıtım şirketlerinin denetimi ise Bakanlık tarafından yapılır. Bakanlık, elektrik dağıtım şirketlerinin denetimini, bu konuda ihtisas sahibi olan kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yapabilir veya bu kuruluşlara yetki devretmek suretiyle yaptırabilir.

Elektrik Kurumu Hangi Bakanlığa Bağlı?​

MADDE 18 – (1) 13/4/2013 tarihli ve 28617 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Faaliyetlerinin İncelenmesi ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. MADDE 20 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.

Elektrik dağıtım şirketleri kime bağlı?​

Elektrik dağıtım şirketleri kime bağlı?
Cengiz Holding ile birlikte Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak Holding ve Celal Koloğlu’nun sahibi olduğu Kolin Holding, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. gibi elektrik dağıtım şirketlerinin de sahibi.
Elektrik idaresini nereye şikayet edebilirim?​
Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186’dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz. Görevli elektrik dağıtım şirketleri tarafından alınan ihbar ve şikayetler 15 iş günü içinde telefon ile, internet üzerinden veya yazılı olarak kişiye bildirilir.

Elektrik dağıtım şirketleri hangi kuruma bağlı?​

Elektrik dağıtım şirketleri hangi kuruma bağlı?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından çıkarılan 10/07/2009 tarihli ve 27284 sayılı Aydınlatma Yönetmeliğine göre Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan usul ve esaslar çerçevesinde Dağıtım Şirketlerinin genel aydınlatma tüketim giderleri ve denetimleri TEDAŞ tarafından yapılmakta iken 6446 sayılı kanunun …

Elektrik şirketini nereye şikayet edebiliriz?​

Tüketici hizmetleri merkezinin telefon, internet, faks ve e-posta bilgilerini herhangi bir elektrik faturanızın üzerinde bulabilirsiniz. Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186’dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz.

EPDK bağımsız mı?​

EPDK bağımsız mı?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ayrı bir kuruluş kanunu olmayıp 20 Şubat 2001 tarihinde kabul edilen 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun 4. maddesi uyarınca kurulmuştur. EPDK, bağımsız nitelikte bir üst kuruldur. Bir kamu kurumu olmasına karşın Hükümetin vesayeti altında değildir.

EPDK ya nasıl şikayet ederim?​

İletişim Bilgileri
- Adres. Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sokak No:4 06510 Çankaya/ ANKARA.
- Telefon. (0312) 201 40 00 – 201 40 01 – 201 40 02.
- Faks. (0312) 201 40 50.
- Web Adresi. https://www.epdk.gov.tr/
- KEP Adreslerimiz. KEP Adreslerimiz. Kurum Unvanı: T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU. Vergi Kimlik Numarası: 3350233334.

EPDK kimin elinde?​

EPDK kimin elinde?
Kurum, kamu tüzel kişiliğini haiz olup idari ve mali özerkliğe sahiptir. İlişkili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Bakanlık)’dır. Kurumun merkezi Ankara’dadır; taşra teşkilatı yoktur. Kurum, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak amacıyla irtibat büroları kurabilmektedir.
Elektrik kime ait?​
MERAM ELEKTRİK DAĞITIM Meram Elektrik Dağıtım A.Ş., özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 30.04.2009 tarih ve 2009/16 sayılı kararı uyarınca, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Alarko Holding ve Cengiz Holding’in ortak olduğu Alcen Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.

Elektrik dağıtım şirketlerinin denetimi ile ilgili bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Elektrik dağıtım şirketlerinin denetim görevi genellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bu denetimler genellikle Bakanlık ve ihtisas sahibi kamu kurumları tarafından gerçekleştirilir ve şirketlerin faaliyetlerinin yasal düzenlemelere uygun olduğunu kontrol eder. Ayrıca, EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) da lisanslı şirketlerin denetimini yapabilir ve raporlarını ilgili mercilere iletebilir.

Elektrik dağıtım şirketlerine yapılan şikayetler için ise Türkiye genelinde 186 numaralı elektrik ihbar ve şikayet hattı bulunmaktadır. Bu hattı arayarak şikayetlerinizi ya da ihbarlarınızı iletebilirsiniz. Ayrıca, herhangi bir elektrik şirketine şikayetiniz varsa, tüketici hizmetleri merkezlerinin iletişim bilgilerine elektrik faturalarınızdan ulaşabilirsiniz.

EPDK'nın bağımsız bir kurum olduğunu belirtmek isterim. EPDK, Enerji Piyasası Kanunu'na dayanarak kurulmuş olup, idari ve mali özerkliğe sahip bir üst kuruldur. Hükümetin vesayeti altında olmayan bağımsız bir kurumdur.

EPDK'ya şikayetlerinizi iletmek için iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:
- Adres: Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sokak No:4 06510 Çankaya/ANKARA
- Telefon: (0312) 201 40 00 – 201 40 01 – 201 40 02
- Faks: (0312) 201 40 50
- Web Adresi: [EPDK Resmi Web Sitesi](https://www.epdk.gov.tr/)

Elektrik dağıtım şirketleri ile ilgili diğer sorularınızı da memnuniyetle cevaplamaya devam ederim.

Geri