AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrik dagitim sirketleri kaca aliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Elektrik dağıtım şirketleri kaça alıyor?​

2022 yılı için yapılan perakende satış tarifelerinde görevli tedarik şirketlerinin yaklaşık 125 milyar kwh’lik bir elektrik satışı olacağının öngörüldüğünü belirten EPDK bu elektriğin 25 milyar kwh’lik kısmının EÜAŞ’tan 31,86 kuruşa alınacağının, geri kalan 100 milyar kwh’lik kısmının ise spot piyasadan yaklaşık 150 …

Devlet özel sektöre elektriği kaça satıyor?​

Bize yüzde 184 artış ile özel şirketler kamudan 31.86 kuruşa aldığı elektriği 130 kuruşa satıyor bize. Aradaki bu fark kısaca özelleştirmenin bu topluma faturasıdır. Bu şirketlerin yönetim giderleri, kar marjları bunun içine fatura içerisine konuluyor” diye açıkladı.
Elektrikler kesildi ne yapmalıyım?
Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu numaraya ulaşmak imkansız. Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz.
Devlet dağıtım şirketlerine elektriği kaça satıyor?
2022 yılı için yapılan perakende satış tarifelerinde GTŞ’lerin yaklaşık 125 milyar kwh’lik bir elektrik satışı olacağı öngörülmüştür. Bu elektriğin 25 milyar kwh’lik kısmı EÜAŞ’tan 31,86 kuruşa alınacağı, geri kalan 100 milyar kwh’lik kısmı ise spot piyasadan yaklaşık 150 kuruştan alınacağı öngörülmüştür.

Devlet elektriği kaça satıyor?​

Herhangi bir vergi dahil değildir. GTŞ’ler nihai tüketicilere yaptığı elektrik satışının sadece %20’sini EÜAŞ’tan 31,86 kuruşa almaktadır. 2022 yılı için yapılan perakende satış tarifelerinde GTŞ’lerin yaklaşık 125 milyar kwh’lik bir elektrik satışı olacağı öngörülmüştür.

Borcundan dolayı kapanan elektrik nasıl açılır?​

Kesinti durumunda tek çözüm, en kısa sürede görevli elektrik satış şirketine sözleşme için başvurmaktır. Sözleşme yapılır yapılmaz, elektrik tedarikçiniz dağıtım şirketine elektriği yeniden bağlaması için haber verecektir. Elektrik en geç iki iş günü içerisinde açılır.

Geri