AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elektrik aboneligi icin randevu almak gerekiyor mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
54.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Elektrik aboneliği için randevu almak gerekiyor mu?​

Elektrik Aboneliği için Randevu Gerekiyor Mu? Hayır. Ama randevu ile işlemlerinizi daha hızlı yapabilirsiniz.

Elektrik sayacı nasıl alınır?​

Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır?
- Mevcut bir elektrik abonelik yoksa gerekli belgelerle elektrik dağıtım şirketinin şube ve bölge müdürlüklerine giderek başvuru oluşturulur.
- Başvurudan önce ilgili kurumun internet sitesi ve müşteri hizmetleri numarası üzerinden randevu oluşturarak sıra beklemeden başvuru yapılabilir.
Elektrik açılırken evde olmak gerekir mi?​
Kiracıda olsanız, mülk sahibi de olsanız elektrik aboneliğinizi kendi adınıza yapmanız gereklidir. Kiracı olmanız durumunda, kendi adınıza elektrik aboneliği açtırmanıza mülk sahibiniz veya kira sözleşmeniz engel olamaz. Yani kendi adınıza elektrik aboneliği açtırmanız için hiçbir geçersiz neden yoktur.

Elektrik aboneliği nakil oluyor mu?​

Elektrik aboneliği nakil oluyor mu?
Elektrik aboneliği farklı bir kişi üzerine kayıtlı olsa da kira kontratı ibraz eden tüketiciler aboneliklerini farklı bir elektrik tedarikçisine taşıyabilir.

Elektrik aboneliği almak için ne gerekli?​

Elektrik aboneliği almak için ne gerekli?
Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır?
- Nüfus cüzdanı
- Mülkiyeti belirten belge (kira kontratı, tapu kaydı, lojman tahsis belgesi vb.)
- Daireye ait tesisat ya da abone numarası
- DASK poliçesi veya poliçe numarası ile poliçe sahibinin T.C. kimlik numarası
- IBAN numarası

Elektrik ve su aboneliği için ne gerekli?​

Abonelik başvurusu için; nüfus cüzdanı ya da kimlik kartı, tapu belgesi ya da kira kontratı, ev sahibinden alınacak abonelik dilekçesi (kiracı için) ve bina tesisat numarası gerekiyor. Abonelik başvurusunun yanı sıra aynı belgeler ile doğalgaz kullanım sözleşmesi de düzenleniyor.

Ilk defa elektrik aboneliği nasıl alınır?​

Sıfır Daire Elektrik Aboneliği İşlemleri Mülk sahibi, sıfır daireye elektrik almak için binanın bulunduğu bölgede hizmet veren elektrik dağıtım şirketine şahsen başvurmalıdır. Eğer bir başkası için elektrik dağıtım aboneliği yapılacaksa, o kişinin noter onaylı vekaleti gerekir.
Elektrik nakil işlemleri nasıl yapılır?​
Çağrı Merkezi üzerinden işlem yapmak istiyorsanız 444 4 372’yi arayabilirsiniz. Ayrıldığınız evinize ait güvence bedelinizi size iade edebilmemiz için kendi adınıza ait vadesiz hesap numaranızı (IBAN), Müşteri Hizmetleri Temsilcimize ya da 444 4 372’ye bildirin.

Elektrik depozito ücreti ne kadar?​

Elektrik depozito ücreti ne kadar?
Güvence bedeline göre belirlenir. Güvence bedeli, mesken aboneleri için, en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplanır; böylece ödenmesi gereken güvence bedeli en az 165 TL olur. Meskenler için ortalama güç ise 6kW (198 TL) tutarındadır.
 
Elektrik aboneliği için randevu almanın zorunlu olmadığı ancak randevu ile işlemlerinizi daha hızlı halletmenin mümkün olduğu belirtilmiş. Elektrik aboneliği almak için gerekli belgeler genelde nüfus cüzdanı, mülkiyeti belirten belge (kira kontratı, tapu kaydı vb.), daireye ait tesisat veya abone numarası, DASK poliçesi veya poliçe numarası ile poliçe sahibinin T.C. kimlik numarası, IBAN numarası gibi evrakları içerebilir.

Elektrik sayacı almak istiyorsanız, mevcut bir elektrik aboneliğiniz yoksa gerekli belgelerle elektrik dağıtım şirketinin şube veya bölge müdürlüklerine başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurmadan önce ilgili kurumun internet sitesi veya müşteri hizmetleri numarası üzerinden randevu alarak sıra beklemeden işlem yapmanız da mümkün.

Evde elektrik açılırken mevcut bir abonelik varsa farklı bir kişi üzerine kayıtlı da olsa, kira kontratı gibi belgeler ibraz ederek aboneliğinizi farklı bir elektrik tedarikçisine taşıyabilirsiniz. Elektrik aboneliği nakil işlemleri için ise çağrı merkezi üzerinden veya ilgili numaraları arayarak bilgi alabilir ve gereken adımları atabilirsiniz.

Elektrik depozito ücretinin güvence bedeline göre belirlendiği ve mesken aboneleri için en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplandığı ifade edilmiş. Meskenler için ortalama güç seviyesinin 6kW olduğu ve bu durumda güvence bedelinin 198 TL olabileceği belirtilmiş. Bu güvence bedeli, abonelik açılırken ödenen bir depozito niteliğindedir.
 
Geri
Üst