AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elbisede gobek deligi nasil saklanir?

Editör

Yeni Üye

Elbisede göbek deliği nasıl saklanır?​

Göbek giysilerle nasıl kamufle edilir?
- 1- Ne çok dar ne de çok bol üstler giyilmemeli.
- 2- Üstlerde drapeler ve göğüs altında büzgüler kullanılabilir.
- 3- Kemer kullanmamalı
- 4- Bluzları pantolon ya da eteğinizin içine sokmamalı
- 6- Dokular ve küçük desenler kullanılabilir.
- 7- Dikey çizgiler kullanılabilir.

Göğüse saplanmış bir cisim olduğunda ilk yardım nasıl olur?​

Delici göğüs yaralanmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Hasta/yaralının bilinç kontrolü yapılır,
- Hasta/yaralının yaşam bulguları değerlendirilir (ABC),
- Yara üzerine plastik poşet naylon vb. sarılmış bir bezle kapatılır,

Göbeği nasıl gizlerim?​

Göbeği nasıl gizlerim?
Düz renkler tercih edin Özellikle karın bölgenizdeki fazlalıkları gizlemek istiyorsanız tercihinizi düz renklerden yana kullanabilirsiniz. Düz renkleri tercih edin dediysek de siyahlara bürünün demiyoruz. Düz ve koyu renkli parçaları üstte kullanın, alt tarafta ise canlı renklerden yardım alın.

Kafatası ve omurga yaralanmalarında ilk yardım nasıl olmalı?​

Kafatası ve omurga yaralanmalarında ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Bilinç kontrolü yapılır,
- Yaşam bulguları değerlendirilir,
- Hemen tıbbi yardım istenir (112),
- Bilinci açıksa hareket etmemesi sağlanır,
- Her hangi bir tehlike söz konusu ise düz pozisyonda sürüklenir,
- Baş-boyun-gövde ekseni bozulmamalıdır,

Bilinci açık ve göğsünde saplanmış bir yabancı cisim olan yaralıya nasıl bir ilk yardım uygulanır?​

Ciddi yaralanmalarda ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Yaraya saplanan yabancı cisimler çıkarılmaz,
- Yarada kanama varsa durdurulur,
- Yara içi kurcalanmamalıdır,
- Yara temiz bir bezle örtülür (nemli bir bez),
- Yara üzerine bandaj uygulanır,
- Tıbbi yardım istenir (112).

Şişmanlar nasıl giyinmeli?​

Şişmanlar nasıl giyinmeli?
En iyi şekilde görünmek için ince yatay çizgilere sahip üstler veya elbiseler seç. Yatay çizgili bir gömlek veya blazer ceket vücudunun üst kısmını daha zayıf gösterebilir. Aynı şekilde bir elbise, özellikle uzun bir elbise, daha uzun ve daha ince görünmeni sağlayacaktır.

Kilolular hangi renkleri tercih etmeli?​

Büyük ihtimalle koyu renklerin seni daha zayıf göstereceğini duymuşsundur ve aslında bu doğrudur. Daha ince yani daha zayıf görünmek için siyah ve lacivert gibi koyu renkler kullan. Vücudunun bir kısmını olduğundan daha zayıf göstermek için ya tamamen koyu giyin ya da koyu renkleri tercih et.

Görsel bir imaj sorunu yaşıyorsanız veya vücut hatlarınızı dengelemek istiyorsanız doğru kıyafet seçimi oldukça önemlidir. İşte göbeği saklamak veya vücut hatlarını dengelemek için bazı ipuçları:

1. **Kıyafet Seçimi:**
- Ne çok dar ne de çok bol kıyafetler seçmeye özen gösterin. Vücudunuzu saran kıyafetler göbeği daha belirgin hale getirebilir.
- Drapeler ve göğüs altında büzgüler gibi detaylar kullanan üstler tercih edebilirsiniz. Bu detaylar gözü göbek bölgesinden uzaklaştırarak dikkati başka bölgelere çeker.
- Kemer kullanmamaya özen gösterin, çünkü kemer göbeği vurgulayabilir.
- Bluzları pantolon veya eteğinizin içine sokmamak, üst ve alt beden arasında bölünmeyi azaltarak göbeği daha az belirgin hale getirebilir.
- Düz renkler yerine dokular ve küçük desenler kullanarak dikkati dağıtabilirsiniz.
- Dikey çizgilerin olduğu kıyafetler de görsel olarak sizi daha uzun ve ince gösterebilir.

2. **Renk Seçimi:**
- Karın bölgesindeki fazlalıkları gizlemek için düz renkleri tercih edebilirsiniz. Düz ve koyu renkli üstler göbeği daha az belirgin hale getirebilirken, canlı renkleri altta kullanarak denge sağlayabilirsiniz.

3. **Şişmanlar için Kıyafet Tercihleri:**
- İnce yatay çizgilere sahip üstler veya elbiseler seçebilirsiniz. Yatay çizgiler vücudun üst kısmını daha zayıf göstererek denge sağlayabilir.
- Uzun elbiseler veya kıyafetler tercih ederek daha uzun ve ince görünebilirsiniz.

4. **Kilolular için Renk Tercihi:**
- Genellikle koyu renklerin sizi daha zayıf göstereceği doğru bir bilgidir. Siyah ve lacivert gibi koyu renkler vücudunuzu daha ince gösterebilir.
- Koyu renkleri tercih ederek vücudunuzun istediğiniz bölgelerini daha zayıf gösterebilirsiniz.

Vücut tipinize ve tercihlerinize uygun kıyafet seçimleri yaparak istediğiniz görünüme ulaşabilirsiniz. Unutmayın, en önemli olanın kendinizi rahat ve güvende hissetmek olduğunu unutmayın.

Geri