AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ela Gozlum Turkusu sozleri kime ait?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ela Gözlüm Türküsü sözleri kime ait?​

cengiz özkan’dan dinlenilesidir. kaynak kişisi geçen yıl kaybettiğimiz erzurumlu müzikolog hulusi seven olan türküdür. zamanında özellikle radyodaki trt takdimlerinde üstadın adı sıkça geçmekteydi.
Ela gözler ne anlama gelir?
Ela ismi, açık kahverengi göz rengi demektir. Bu renk gözler, bal rengine yakındır. Bal renginden kestane rengine doğru dönen gözler ela olarak adlandırılmaktadır.
Ela Gözlüm En güzel kim söylüyor?
Cem Adrian – Ela Gözlüm (Official Audio) – YouTube.

Ela gözlüm ben bu elden gidersem kaç yılında çıktı?​

Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem – Muzaffer Akgün Antolojisi Arşiv Serisi (2003) – Muzaffer Akgün | Karnaval.com.
Ela Gözlüm türküsü hangi yöreye aittir?
ELA GÖZLÜM BEN BU ELDEN GİDERSEM
Sungurlar Ela gözlüm ben bu elden gidersem kim söylüyor?
Gülşen KUTLU-Elâ Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem – Dailymotion Video.

Ela Gözlü Benli Dilber kim yazdı?​

karacoğlan’dandır. yöresi bergama’dır, ahmet yamacı, yusuf babacan’dan derlemiş ve notaya almıştır. (cartel’in cartel isimli parçasının nakaratında da bence bu türküden esinlenilmiştir, melodik olarak.) ela gözlüm başlığı altında bahsedilen herhangi bir parçayla ilgisi yoktur, ama tabi ikisi de karacoğlan’a aittir.
Ela Gözlüm türküsünü kim söylüyor?
Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem – DENİZ TOPRAK – YouTube.
Ela gözlüm ben bu elden gidersem şiiri kime ait?
Elâ Gözlüm Ben Bu İlden Gidersem Şiiri – Karacaoğlan.

Kal melül melül ne demek?​

Melül melül bakmak çaresiz ve elinden bir şey gelmeyerek boş boş bakmak demektir.
Ela gözler ne zaman renk değiştirir?
Yaşamın ilk birkaç yılında, iriste daha fazla melanin birikerek mavi gözlerin yeşile, elaya veya kahverengiye dönmesine neden olabilir. Gözleri maviden kahverengiye dönen bebeklerde önemli miktarda melanin gelişir. Yeşil gözlü veya ela gözlü olanlarda ise biraz daha az melanin gelişir.
Ela Gözlü Nazlı Dilber kimin eseri?
Ela Gözlü Nazlı Dilber Şiiri – Karacaoğlan.

Geri