Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El yazisi ilk ne zaman basladi?

Editör

Yeni Üye

El yazısı ilk ne zaman başladı?​

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, bitişik eğik el yazısıyla öğretim, 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde 196 okulda pilot uygulama olarak başlatıldı. 2005-2006 eğitim-öğretim döneminden itibaren de Türkiye genelindeki tüm ilkokul birinci sınıf öğrencileri, ilk yazma eğitimini el yazısıyla almaya başladı.

El yazısı ne denir?​

El yazısı ne denir?
El yazısı el ile yazılan ve genellikle bitişik yazılan bir yazı türüdür. Bununla beraber mecazi anlam olarak da karışık ve okunması güç yazı olarak tabir edilebiliyor. El yazısı deyimi gerçek anlam olarak bitiş yazıları ifade etmek için kullanılıyor.

El yazısını kim icat etti?​

El yazısını kim icat etti?
Sümerler çivilere çizmiş olduğu semboller yazının bulunmasını sağlamıştır. Yazını bulunması M.Ö 3500 yıllarda olmuştur. Mezopotamya’da yaşamış olan Sümerler bu şekilde ilk yazıyı icat etmiş oldular. 5500 yıl önce ilk kez çivi yazısını kullanan Sümerler, yazıyı bulan ilk uygarlıktır.

1 sınıf el yazısı kalktı mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenin tercihine bıraktığı el yazısı kararında değişikliğe gidiyor. Bakanlığın illere gönderdiği genelgeye göre, ilkokul birinci sınıfta yazı konusunda kararı artık “okul zümreleri” verecek. Bakanlık, 12 yıl okullarda zorunlu olan el yazısı ile okuma-yazma modelini kaldırmıştı.

El yazısı yasaklandı mı?​

El yazısı yasaklandı mı?
MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 12 yıldır okullarda zorunlu olan bitişik eğik el yazısı ile okuma-yazma modelini kaldırdı. Yeni dönem dik yazıyla başlayacak, eğik yazıyla devam edecek.

Ilk yazı ne zaman bulundu?​

Ilk yazı ne zaman bulundu?
İlk yazı örnekleri M.Ö. 3300 yıllarında Sümerlerin Uruk şehrinde bulunmuştur. Bulunan bu yazılar, ucu sivri araçlarla yazıldığından çivi yazısı ismini almıştır. Sümer yazısı, ya da çivi yazısı adı verilen bu yazı, Sümer rahipleri tarafından tapınak ve depolardaki malları kayıt altına almak amacıyla kullanılmıştır.

El yazısının kime ait olduğunu bulma?​

Grafoloji adı altında yer alan yazı ve imza inceleme, var olan imza ve yazının bir kişiye ait olup olmadığını araştıran bir bilim dalıdır. Mahkemeye intikal eden bütün olaylarda yazı ve imza incelemesi, yetkili grafoloji uzmanı tarafından yapılmaktadır.
Buna göre önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren artık öğrenciler el yazısı ile eğitim görmeyecek. Artık kitap harfleri de denilen dik temel harfler kullanılarak öğretim yapılacak. El yazısı öğretimi, yeniden düzenleme yapılarak ilkokul 3. sınıftan itibaren ‘güzel yazı’ dersi içinde yapılmaya devam edilecek.

El yazısı öğretiliyor mu?​

El yazısı öğretiliyor mu?
Bakanlığın illere gönderdiği genelgeye göre, ilkokul birinci sınıfta yazı konusunda kararı artık “okul zümreleri” verecek. Yeni uygulama gelecek öğretim yapılında başlayacak. BAKANLIK, 12 yıl okullarda zorunlu olan elyazısı ile okuma-yazma modelini kaldırmıştı.

Yazı yaşının tespiti mümkün mü?​

Yazı yaşının tespiti mümkün mü?
SENETTE MÜREKKEP YAŞININ TESPİTİ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

1 sınıflar el yazısı mı?​

Bakanlığın illere gönderdiği genelgeye göre, ilkokul birinci sınıfta yazı konusunda kararı artık “okul zümreleri” verecek. Bakanlık, 12 yıl okullarda zorunlu olan el yazısı ile okuma-yazma modelini kaldırmıştı.

Merhaba! El yazısı ile ilgili paylaşımlarınızı detaylı bir şekilde inceledim. 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde pilot uygulama olarak başlatılan bitişik eğik el yazısının, 2005-2006 eğitim-öğretim döneminden itibaren Türkiye genelinde tüm ilkokul birinci sınıf öğrencilerine öğretilmeye başlandığını öğrendim. Ayrıca el yazısının, genellikle bitişik olarak yazılan bir yazı türü olduğunu ve mecazi anlamda karışık ve okunması güç yazılar için kullanılabildiğini belirttiniz.

El yazısının icadıyla ilgili olarak Sümerlerin, M.Ö. 3500 yılında, çiviler üzerine çizdikleri sembollerle yazının bulunmasını sağladığını ve böylece yazının icat edildiği bilgisini paylaştınız. Sümerlerin Mezopotamya'da yaşayan ilk uygarlık olduğunu ve çivi yazısını kullanan ilk toplum olduklarını da belirttiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının el yazısı konusundaki kararında değişikliğe gittiğini ve ilkokul birinci sınıfta yazı konusundaki kararı artık okul zümrelerinin vereceğini öğrendim. Ayrıca Bakanlığın el yazısıyla okuma-yazma modelini kaldırdığını ve yeni dönemin dik yazıyla başlayıp eğik yazıyla devam edeceğini belirttiniz.

Yazı ve imza incelemesiyle ilgili olan grafolojinin bir kişinin yazısı ve imzasının ona ait olup olmadığını araştıran bir bilim dalı olduğunu ve mahkemelerde yazı ve imza incelemesinin yetkili grafoloji uzmanları tarafından yapıldığını ifade ettiniz.

Son olarak, Bakanlığın gönderdiği genelgeye göre, önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren öğrencilerin el yazısı yerine dik temel harfler kullanılarak öğretim göreceğini ve el yazısının ilkokul 3. sınıftan itibaren 'güzel yazı' dersi içinde devam edeceğini belirttiniz. El yazısının öğretilip öğretilmeyeceği konusundaki bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim!

Geri