Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El ve ayaklarda ignelenme neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

El ve ayaklarda iğnelenme neden olur?​

El ve ayaklardaki karıncalanmalar kuşkusuz başka bazı hastalıkların habercisi olabiliyor. Bunun başında diyabet, B12 vitamin eksikliği, tiroit bozuklukları geliyor. El ve uyuşma, karıncalanma çoğu zaman bu hastalıkların ilk belirtisini oluşturuyor.

El soğukluğu nasıl geçer?​

Özellikle kılcal damarlarda yeterli derecede kanlanma olmaz. Ya ellerinizi dirseklerinize kadar ya da ayaklarınızı dizlerinize kadar önce beş dakika sıcak suda tutun, sonra da 15’er saniyelik süreler için bir buz gibi suya, bir sıcak suya sokun. Üç kez tekrar edin. Isındığınızı hissedeceksiniz.

Elde iğne batma hissi neden olur?​

Elde iğne batma hissi neden olur?
Karpal tünel sendromu, genellikle tek bir eli etkilemektedir ancak bazen iki eli de etkileyebilir; baş parmağı, işaret parmağı, orta parmak ve yüzük parmağının yarım iç kısmında uyuşukluğa neden olur. Uyuşukluğa ek olarak parmaklarda karıncalanma, iğne batma hissi ve yanma hissi de görülmektedir.

Ellerim neden hiç ısınmıyor?​

Ellerim neden hiç ısınmıyor?
Kan dolaşımı problemleri ciddi bir hastalıktan dolayı olabileceği gibi sigara bağımlılığı veya fazla kilo gibi sebeplerden de kaynaklanabilir. Ellerin ve ayakların üşümesi anemi belirtisi olabilir. Üşümenin yanı sıra halsizlik, kalp çarpıntısı ve ciltte solgunluk varsa bir doktora danışmanız gerekebilir.

Ellerin soğuk olması hangi doktora gidilir?​

Öncelikle üşümenin altında yatan sorunun bulunması ve ardından giderilmesi için; dahiliye ve iç hastalıkları uzmanına başvurmak gerekir. Eğer sorun damarsal ya da kalp ile ilgiliyse sizi Kalp damar cerrahisine yönlendirecektir. Diğer sorunlar için fizik tedavi, römoloji veya nörolojiye sevk edecektir.

Ellerim üşüyor ne iyi gelir?​

Üşümeye ne iyi gelir?
- ZENCEFİL. Kan dolaşımını uyaran zencefil kanın el ve ayaklara kolayca ulaşmasını sağlar bu yüzden kış aylarında normalden fazla üşüyen insanlar için oldukça etkili bir bitkidir.
- EKİNEZYA.
- BAHARAT ÇAYI.
- LİMON ÇAYI.

Vücutta iğne batması hissi nasıl geçer?​

Vücutta iğne batması hissi nasıl geçer?
En pratik çözümü ise uyuz losyonu kullanmaktır. Uyuz ilacı ve uyuz losyonu kullanmadan önce lütfen doktorunuza danışın. Vücutta iğne batması hissi ve kaşıntı tedavisi uyuz ile bağlantılı olabilecek olup çözümü için birtakım kremler ve başka ilaçlar ile de çözümü mümkündür.

Parmağa iğne batınca ne yapmalı?​

Parmağa iğne batınca ne yapmalı?
❖ Enfekte iğne batması durumunda bol su ve sabunla yıkamak sonra %70’lik alkollü antiseptik 20-30 saniye uygulanır. Sonra sabunlu su ile yıkanır. Hızlı akan su altında 20-30 sn kadar tutulur. En sık kullanılan rejim günde 4 kez 500 mg Ribavirin 7 gündür.
 
Ellerinizde ve ayaklarınızda iğnelenme hissinin çeşitli nedenleri olabilir. İşte bu durumun oluşabileceği bazı durumlar:

1. **Diyabet**: Diyabet sinir hasarına neden olabilir ve bu da ellerde ve ayaklarda iğnelenme hissine yol açabilir.

2. **B12 Vitamini Eksikliği**: B12 vitamini eksikliği nöropati adı verilen sinir hasarına neden olabilir ve bu durum da karıncalanma ve iğnelenme hissine sebep olabilir.

3. **Tiroid Problemleri**: Tiroid bezinin aşırı ya da yetersiz çalışması da sinir sistemini etkileyebilir ve bu durum da el ve ayaklarda karıncalanmaya neden olabilir.

4. **Karpal Tünel sendromu**: Bu durum genellikle el bileğindeki sinirlere baskı yaparak ellerde uyuşma, karıncalanma ve iğne batma hissine neden olabilir.

Ellerde iğne batması hissi, genellikle bu gibi rahatsızlıkların belirtisi olabileceği için, bu tür belirtilerle karşılaştığınızda bir doktora başvurmanız önemlidir. Tedavi edilmeyen durumlar ilerleyebilir ve ciddi sorunlara yol açabilir.

El soğukluğu da genellikle kan dolaşımı ile ilgili problemlerden kaynaklanır. Yapılan önerilerin dışında, egzersiz yapmak, düzenli olarak ellerinizi ısıtmak, nemlendirici kullanmak ve sıcak tutmak da el soğukluğunun azaltılmasına yardımcı olabilir.

Eğer elleriniz hiç ısınmıyorsa ve bu durum anemi belirtisi gibi görünüyorsa; halsizlik, kalp çarpıntısı ve ciltte solgunluk gibi belirtiler de varsa, konuşmada belirtildiği gibi bir doktora danışmanız önemlidir. Kan dolaşımı problemleri ciddi bir sağlık sorunu olabileceği gibi, bu durumun başka sebepleri de olabilir.

Ellerinizde üşüme durumuyla karşılaştığınızda, zencefil, ekinezya, baharat çayı, limon çayı gibi bitki çaylarının tüketilmesi kan dolaşımını artırarak ellerinizi ve ayaklarınızı ısıtabilir. Ancak, uzun süre devam eden ve şiddetli üşüme durumlarında bir doktora danışmanız en doğru yaklaşım olacaktır.

Parmağınıza iğne battığında enfeksiyon riskini azaltmak için belirtilen şekilde temizlik yapmanız önemlidir. Ayrıca, enfekte iğne batması durumunda doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanmanız ve gerekli tedavileri uygulamanız uygun olacaktır. Enfekte durumlar ciddi sonuçlara yol açabileceğinden dikkatli olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.
 
Geri
Üst