AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

El tirnaklari nasil torpulenir?

Editör

Yeni Üye

El tırnakları nasıl törpülenir?​

Yapacağınız ilk şey tırnak etlerinden kurtulmak. Eğer manikür deneyiminiz yoksa tırnak etlerini kesmek yerine geriye iterek de kullanabilirsiniz. Bu ölü deriyi tırnakların etrafından uzaklaştırır. Kütikül yani tırnak etlerini ittirdikten sonra yumuşak bir törpü ile üstleri hafifçe törpüleyerek tırnaklarınızı parlatın.

El tırnakları nasıl düzeltilir?​

El tırnakları nasıl düzeltilir?
Mantar ilaçlarının düzenli kullanımı ile ayak tırnak mantarı giderilerek tırnak şekil bozukluğu giderilebilir. Bunun yanı sıra düzenli manikür, pedikür ve uygu tırnak kesimi de şekil bozukluklarını önlemede ve gidermede etkili olacaktır.

Küt tırnak nasıl törpülenir?​

Küt tırnak nasıl törpülenir?
Kare veya diğer ismiyle küt tırnak şeklini uygulamak istiyorsanız ve yuvarlak tırnaklarınız varsa öncelikle bu oval şekilden kurtulmanız gerekecek. Bunun için tırnak makası kullanabilirsiniz. Tırnaklarınızın uzun kısmından düz şekilde kesin veya törpüleyin.

Sivri uçlu tırnak nasıl törpülenir?​

Sivri tırnaklar için öncelikle tırnaklarını uzatmalısın. Tırnakların yeterince uzadıktan sonra tırnaklarını kenarlarından başlayarak üçgen bir şekilde törpüle. Böylece tırnaklarının ucu daha sivri görünecek. Daha sonra sünger törpü ile tırnaklarını pürüzsüzleştir.

Tırnak makasıyla tırnak nasıl törpülenir?​

Tırnak makasıyla tırnak nasıl törpülenir?
Şekil verdiğiniz tırnaklarınızda önemli olan noktalardan birisi tırnakların yan kısımlarını sivri bırakmamaktır. Eğer yan kısımları sivri bırakırsanız tırnaklarınız batabilir. Oval şekilde tırnaklara sahip olmak için törpüleme işleminde yan bölgelere yumuşak ve yavaşça uzun süre törpü uygulanır.

Evde törpü nasıl yapılır?​

Evde törpü nasıl yapılır?
Evde manikür nasıl yapılır? İşte püf noktaları…
- Adım 1: Kısaltın. Eğer tırnaklarınız uzun ise önce kesmek ile başlayın.
- Adım 2: Tırnaklarınızı ve ellerinizi yumuşatın.
- Adım 3: Bitkisel yağlardan faydalanın.
- Adım 4: Etleri temizleyin.
- Adım 5: Son kez törpüleyin.
- Adım 6: Peeling.
- Adım 7: Nemlendirin.
- Adım 8: Oje sürün.

7 yönlü tırnak törpüsü nasıl kullanılır?​

Her biri farklı amaç için kullanılan 7 yüzeyiyle tırnağınızı törpüler, pürüzsüzleştirir, parlatır.
- Adım: Tırnaklarınızı kısaltmak için kalın yüzeyli törpü
- Adım: Tırnak şeklini düzeltmek için orta kalınlıkta törpü
- Adım: Tırnak uç ve kenarlarını düzeltmek için ince törpü
- Adım: Tırnak yüzeyini düzleştirici yüzey.

Kare tırnak şekli nasıl yapılır?​

Kare tırnak şekli nasıl yapılır?
Kare tırnak şeklini elde etmek için tırnakların düz bir şekilde kesilmesi gerekir. Ardından törpü yardımıyla tırnaklar düz bir şekilde törpülenmelidir.

Tırnak törpüsü yoksa ne kullanılır?​

Tırnak törpüsü yoksa ne kullanılır?
Cam törpün yoksa sünger törpüleri de kullanabilirsin.

El tırnakları nasıl törpülenir konusunda önemli bilgiler verilmiş. Tırnak bakımında dikkat edilmesi gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Tırnak etlerinden kurtulmak, tırnak etlerini kesmek yerine geriye itmek, kütikülü ittirip yumuşak bir törpü ile tırnakları törpülemek oldukça önemlidir.

El tırnakları nasıl düzeltilir konusunda ise mantar ilaçları ile ayak tırnak mantarının tedavi edilmesi ve tırnak şekil bozukluğunun giderilmesi önerilmiş. Ayrıca düzenli manikür, pedikür ve tırnak kesiminin de tırnakların şekil bozukluklarını önlemede etkili olduğu vurgulanmış.

Sivri uçlu tırnakların nasıl törpüleneceği konusunda tırnakların öncelikle uzatılması gerektiği ve sonra tırnak kenarları üçgen bir şekilde törpülenerek sivri uç elde edilebileceği belirtilmiş. Tırnak makası veya törpü kullanılarak şekil verilebileceği ifade edilmiş.

Evde törpü yapımı için adım adım püf noktaları sıralanmış. Tırnakların kısaltılması, ellerin ve tırnakların yumuşatılması, bitkisel yağların kullanılması, etlerin temizlenmesi, tırnakların son kez törpülenmesi, peeling yapılması, nemlendirilmesi ve oje sürülmesi gibi adımlar önerilmiş.

Son olarak, tırnak törpüsü olmadığında sünger törpülerin kullanılabileceğine değinilmiş. Cam törpü veya sünger törpülerin tırnak bakımında alternatif olabileceği belirtilmiş. Tırnaklarınızın sağlıklı ve düzgün bir şekilde bakımını yapmak için bu adımları dikkate alabilirsiniz.

Geri