AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El parmaklari neden kapanmaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

El parmakları neden kapanmaz?​

Parmakların veya başparmağın bükülme sırasında kasılması ya da kilitlenmesi sonucunda parmaklarda acıya neden olan duruma tetik parmak hastalığı denmektedir. Hastanın parmağında ani kitlenme görülür ve kitlenen parmağı düzleştirmek oldukça zordur. Tetik parmak, tenosinovit stenosing olarak da bilinir.

Parmak Citlatinca ne olur?​

Parmak çıtlatmak için hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, çıtlatma sesi aynı şekilde çıkar. Eklemler arasındaki boşluk artınca, eklem sıvısı içindeki gazlar minik baloncuklar oluşturur; artan boşluğa dolan ekstra sıvı bunların birleşip daha büyük baloncuk oluşturarak patlamasına neden olur.
Tendonun iltihaplı hale gelmesi ile birlikte tetik parmak ortaya çıkar. Tetik parmak hastalığının ortaya çıkması, sıkışma ve şişliğe yol açar. Tetik parmak hastalığının en sık ortaya çıkma nedeni ise tekrarlanan bir hareket veya parmakları düzenli bir şekilde zorlamaktır.
Parmak çıtlatmak neden olur?
Parmak çıtlatma, eklem yüzeylerinin birbirinden hızla uzaklaşması ile eklem üzerindeki basıncın etkisi ile patlayan küçük gaz kabarcıklarının oluşmasıyla ortaya çıkar. “Parmak çıtlatmak bir tik halini aldığında bağlarda gevşeme nedeniyle elin tutma gücünde azalma meydana gelebilir” uyarısında bulunan Prof. Dr.
Parmak çıtlatmak psikolojik rahatsızlık mı?
Parmak çıtlatma, alışkanlıklar dışında psikolojik nedenlerden de görülebilir. Kişinin gergin ve tedirgin olması sebebiyle görülmektedir. Bu gibi nedenlerle ortaya çıkan parmak çıtlatması, zaman içinde alışkanlığa dönüşerek kişinin eklemlerine zarar verecek boyutlara ulaşmaktadır.

Parmak seğirmesi nedir?​

Parmakta sitemsiz seğirme, genellikle bazı ilaç türlerinin yan etkisiyle oluşur. Özellikle, psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan antidepresan türü ilaçların yan etkisiyle görülen seğirme, vitamin ilaçlarının uzun süre kullanılması ya da tiroit ilaçlarının kullanılmasıyla da görülebilir.

Çölyak hastalığında çomak parmak olur mu?​

En sık; akciğer ve kalp hastalıklarında görülmekle beraber, farklı nedenlerle veya bazen nedeni bilinmeden de olabilir. Kistik fibroz veya çölyak hastalığı gibi malabsorpsiyona neden olan hastalıklar da nedenler arasındadır.
Ülkemizde yaygın olarak bulunan tremolit asbest teması ile gelişen akciğer zarı kanserinde (mezotelyoma) de çomak parmak görülebilir. Akciğer kanseri ameliyatı sonrası, parmakların düzelmesi, iyiye gidişatın önemli bir bulgusudur.
 
Geri
Üst