El Mexico Tavuk Papaya

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
El Mexico Tavuk Papaya Tanımı İçin Gereçler
500 gram tavuk göğsü
3 orta uzunluk kapya biber
Yarımdan biraz fazla bayat ekmek
3 orta domates
Süzme yoğurt
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Ekmeği yağlamak için sıvı yağ
Ekmek için 1 çay kaşığı pul biber
Ekmek için 1 çay kaşığı kekik
İsteğe nazaran, elma dilim patates

El Mexico Tavuk Papaya Tanımı Yapılışı

Öncelikle ekmekleri minik küpler halinde doğrayıp bir kabın içinde çok fazla olmamak kuralıyla yağlayın.
Birer çay kaşığı kekik ve pul biberi atıp uygunca harmanlayıp yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizin.
200 derece fırında 10 dakika kıtır olmasını bekleyin. (fırının özelliğine bağlı olarak müddet azalıp kısalabilir orta ara fırını açıp denetim edebilirsiniz).
Ekmekler olurken, tavuk göğsünü ve kapyaları jülyen doğrayın.
Tencereye evvel tavukları atın.
Tavuk kendi suyunu salıp çekene kadar, domatesleri rendeleyin.
Tavuk suyunu yeterlice çekince rendelenmiş domatesi, biberi, tuzu ve baharatları ek edip yeterlice pişene kadar bekleyip, piştiğinde altını kapatalım.
Servis tabağının ortasına 1 kaşık süzme yoğurt koyup üzerine kıtır ekmekleri koyup tekrar süzme yoğurt koyarak ekmeklerin üzerini kapatalım.
İsteğe nazaran kenarlarına elma dilim patates kızartması koyabilirsiniz.
En üste de tavukları koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst