AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

El Ezher Üniversitesinde Hangi Bölümler Var?

theking

Yeni Üye

El Ezher Üniversitesinde eğitim veren birçok bölüm bulunmaktadır. İslami İlimler, İlahiyat, Edebiyat, İktisat ve Hukuk gibi bölümler öğrencilere farklı alanlarda eğitim imkanı sunmaktadır. El Ezher Üniversitesi, İslam dünyasının en prestijli üniversitelerinden biri olarak bilinir. İslami İlimler bölümünde öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’i doğru bir şekilde anlama ve yorumlama yeteneklerini geliştirirken, İlahiyat bölümünde öğrenciler, İslam dini ve kültürü hakkında derinlemesine bilgi edinirler. Edebiyat bölümünde ise öğrenciler, edebi eserleri analiz ederek edebiyat tarihine hakim olurlar. İktisat bölümünde öğrenciler, ekonomi ve finans konularında uzmanlaşırken, Hukuk bölümünde öğrenciler, hukuk sistemini ve yasaları öğrenirler. El Ezher Üniversitesi, öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunarak onları donanımlı bireyler haline getirmektedir.
İçindekiler

El Ezher Üniversitesi, Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan dünyanın en eski İslam üniversitelerinden biridir. Üniversite, İslami ilimler, sosyal bilimler, tıp, mühendislik ve beşeri bilimler gibi çeşitli disiplinlerde eğitim vermektedir.
El Ezher Üniversitesi’nde aşağıdaki bölümler bulunmaktadır:
İslami İlimler Fakültesi: İslam hukuku, İslam tarihi, İslam felsefesi gibi İslami ilimlerin temel disiplinlerini içerir.
Şeriat ve Hukuk Fakültesi: İslam hukuku, anayasa hukuku, ceza hukuku gibi hukuki konuları içeren bir bölümdür.
Edebiyat Fakültesi: Türk dili ve edebiyatı, Arap dili ve edebiyatı, İngiliz dili ve edebiyatı gibi beşeri bilimler alanında eğitim verir.
Mühendislik Fakültesi: Bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği gibi mühendislik disiplinlerini içerir.
Tıp Fakültesi: Tıp eğitimi veren bir bölümdür ve çeşitli tıbbi disiplinleri içerir.
Eczacılık Fakültesi: İlaç bilimi ve eczacılık konularında eğitim veren bir bölümdür.
Diş Hekimliği Fakültesi: Diş sağlığı ve diş tedavisi konularında eğitim veren bir bölümdür.
İktisat Fakültesi: Ekonomi ve işletme konularında eğitim veren bir bölümdür.
Hukuk Fakültesi: Hukuk bilimi ve hukuki konuları içeren bir bölümdür.
İletişim Fakültesi: Gazetecilik, radyo-televizyon, halkla ilişkiler gibi iletişim alanlarında eğitim verir.
Turizm ve Otelcilik Fakültesi: Turizm işletmeciliği, otelcilik ve seyahat acenteciliği gibi turizm konularında eğitim verir.
Bilgisayar Bilimleri Fakültesi: Bilgisayar programlama, veritabanı yönetimi, yapay zeka gibi bilgisayar bilimleri konularını içerir.
İşletme Fakültesi: İşletme yönetimi, pazarlama, finans gibi işletme konularında eğitim verir.
Fen Fakültesi: Matematik, fizik, kimya gibi fen bilimleri disiplinlerini içerir.
Sanat ve Tasarım Fakültesi: Görsel sanatlar, endüstriyel tasarım, moda tasarımı gibi sanat ve tasarım alanlarında eğitim verir.
Psikoloji Fakültesi: Psikoloji bilimi ve psikolojik danışmanlık konularını içeren bir bölümdür.
Sosyal Bilimler Fakültesi: Sosyoloji, antropoloji, siyaset bilimi gibi sosyal bilimler disiplinlerini içerir.
Eğitim Fakültesi: Öğretmenlik mesleği ve eğitim bilimleri konularında eğitim verir.
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Fakültesi: İş ilişkileri, iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği gibi konuları içerir.
El Ezher Üniversitesi’nin bu bölümleri öğrencilere çeşitli kariyer fırsatları sunmaktadır. Her bölüm, ilgili alanlarda uzmanlaşmış akademik kadrosuyla öğrencilere kaliteli bir eğitim imkanı sağlamaktadır.

El Ezher Üniversitesi, İslami bilimler, ilahiyat, beşeri bilimler gibi birçok bölüm sunar.
Bu üniversitede İslam Hukuku, Tefsir, Hadis gibi dini bilimler bölümleri bulunmaktadır.
El Ezher Üniversitesi‘nde Arap Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı gibi dil ve edebiyat bölümleri mevcuttur.
Bu üniversitede Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji gibi sosyal bilimler bölümleri de bulunmaktadır.
Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık gibi sağlık bilimleri bölümleri de El Ezher Üniversitesi‘nde yer almaktadır.

El Ezher Üniversitesi, İslami bilimler, ilahiyat, beşeri bilimler gibi birçok bölüm sunar.
Bu üniversitede İslam Hukuku, Tefsir, Hadis gibi dini bilimler bölümleri bulunmaktadır.
El Ezher Üniversitesi‘nde Arap Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı gibi dil ve edebiyat bölümleri mevcuttur.
Bu üniversitede Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji gibi sosyal bilimler bölümleri de bulunmaktadır.
Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık gibi sağlık bilimleri bölümleri de El Ezher Üniversitesi‘nde yer almaktadır.

Geri