El es sesli anlami nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

El eş sesli anlamı nedir?​

El kelimesinin ilk halinin kez anlamı taşıyan eş anlamlısı defa kelimesidir. Arapçadan dilimize geçen bu kelime df kökünden gelen ve bir kerede ödeme anlamına gelen dafa sözcüğünden alıntıdır. İkinci hali için el kelimesi eş anlamlısı yabancı sözcüğüdür.

El kelimesi sesteş mi?​

Türkçedeki eşsesli kelimelerin tamamına yakını aynı zamanda homonimdir: yaz, el, boz vs. Bu nedenle Türkçede eşsesli sözcüğü sıklıkla homonim anlamında kullanılır. Batılı dillerde ise homonim olmayan (yazılışı farklı) esşesli sözcüklere sıklıkla rastlanır.
Okul eş sesli bir kelime mi?
‘ Okul kelimesinin eş anlamlısı, ‘mektep ve meslek’tir. TDK’ya göre, birkaç farklı anlamı bulunan okul kelimesinin, anlamdaşları da buna göre farklılık göstermektedir. Eğitim, öğretim kurumu anlamında kullanılmakta olan okul kelimesinin anlamdaşları; ‘mektep’ olarak belirtilmiştir.
El kelimesi nasıl bir kelime?
El ne nedir? Kolun bilekten parmak uçlarına kadar olan, tutmaya ve iş yapmaya yarayan bölümüne verilen ad. El var, titrer durur, el var yumuk yumuk / El var pençe olmuş, el var yumruk. Sahiplik, mülkiyet.

El kelimesinin zıt anlamı nedir?​

Elin zıt anlamlısı olan sözcükleri detayları ile derledik. El kelimesinin zıt anlamlısı Yakın, Tanıdık, Yerli ve Yaren kelimeleridir. El kelimesinin zıt anlamlısı olarak Yaren, Yerli, Tanıdık ve Yakın kelimelerini kullanmak mümkündür.

Öğrenci eş sesli midir?​

Öğrenci, bir okul veya kurstaki derslere katılarak eğitim-öğretim alan kişi anlamını taşır. Eş anlamı da sıkça araştırılan kelimenin yerine talebe kullanılabilir. Öğrenci sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler okullu ve talebe sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.
Siyah eş sesli bir kelime midir?
En çok kullandığımız renkler arasında yer alan siyahın eş anlamlısını çoğu kişi günlük hayatta kullanmaktadır. Bu kelimenin eş anlamlısı beyazın karşıtı olan karadır. Bilindiği gibi kara sözcüğü eş sesli bir sözcüktür. Kara kelimesinin ilk akla gelen anlamı siyah renktir.

Geri