Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El bilegi kemiklerine ne denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

El bileği kemiklerine ne denir?​

El bileğinde isimlerini ve yerleşim sıralarını bu branştan olmayan doktorların dahi saymakta zorlandıkları 8 adet küçük kemikçik (skafoideum, lunatum, trikuetrum, pisiforme, trapezium, trapezoideum, kapitatum, hamatum) bulunur. El sırtı- avuç içi bölgemizde ise ayaktaki tarak kemiklerine denk gelen kemik grubu vardır.

El bileği kemikleri hangi kemik grubuna girer?​

Scaphoid kemiği
El ve bilek kemikleri kısa kemik midir?
Uzunluğu, genişliği ve kalınlığı birbirine eşit olan kemiklerdir. El bileği ve ayak bileği kemikleri kısa kemiklerdir.
Karpallar nedir?
El bileği, İnsan anatomisinde önkol ile el arasında bulunan esnek ve daha dar bir bağdır. El bileği temel olarak karpallar denilen ve birbiri üzerine sarılarak şekil verilebilir bir menteşe oluşturan, çift sıra kısa kemiklerden oluşur.

Bilek kemiği hangi tür eklemdir?​

3- Oynar eklemler Eklem çeşitleri arasında oynar eklemler şu şekildedir: Alt çenede ,omuz- dirsek- bilek, el parmak, kalça, diz, bilek-ayak parmaklarında bulunur.

El bileğinde kaç tane kemik vardır?​

Bilekte, dörder kemiğin düzensiz gibi görülen bir şekilde iki sıra teşkil etmesiyle sekiz kemik bulunur ki, bunlara el bileği kemikleri denir. Avuçta da beş tane metakarpal denen el tarak kemikleri vardır.
Kuboid kemiği ağrısı neden olur?
Uygun olmayan ayakkabı ile, düzensiz zeminde ve istirahat periyotlarına dikkat etmeden yapılan sporlar riski arttırır. Ayak bileğinin içe döndüğü burkulmalar kuboid sendromuna yol açabilir. Nadiren, dışa doğru burkulmalarda da oluşabilir. Ayağı içe basarak yürüyenlerde kuboid sendromu daha sık bildirilmiştir.
El kemikleri kısa kemik mi?
phalanx, çoğ. phalanges), çoğu omurgalının ellerinde ve ayaklarındaki parmaklarda bulunan kemiklerdir. Primatlarda, el ve ayak baş parmaklarında iki falanks, diğer parmaklarda ise üç falanks vardır. Parmak kemikleri uzun kemikler olarak sınıflandırılır.

Geri