AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El bas parmak sismesi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

El baş parmak şişmesi neden olur?​

Parmak eklemlerindeki şişme, kireçlenme (artroz) veya iltihaplanma (artrit) sonucu olabilir. Bunu ayırt etmek için şişliğe dokunmak gerekir: eğer yumuşak ve ağrıya duyarlıysa, genellikle tedavisi kolay olan bir iltihaplanma vardır.

Baş parmak şişmesine ne iyi gelir?​

Baş parmak şişmesine ne iyi gelir?
Ilk olarak şişen parmağınızı ılık sıcak arası ısıdaki suda 3-4 dakika bekletin….Bir miktar zeytinyağı veya hardal yağını mikrodalgada ısıtın.
- Bir miktar zeytinyağı veya hardal yağını mikrodalgada ısıtın.
- Sonrasında bu yağı şişen parmağınıza sürün.
- Masaj uygulamasını günde birkaç kez tekrarlayın.

Baş parmak atması nedir?​

Baş parmak atması nedir?
Parmakta sitemsiz seğirme, genellikle bazı ilaç türlerinin yan etkisiyle oluşur. Özellikle, psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan antidepresan türü ilaçların yan etkisiyle görülen seğirme, vitamin ilaçlarının uzun süre kullanılması ya da tiroit ilaçlarının kullanılmasıyla da görülebilir.

Ödem olan parmağa ne iyi gelir?​

Bu yöntemler şu şekilde sıralanabilir:
- Düzenli spor yapmak,
- Magnezyum ve potasyum açısından zengin gıdaların tüketimini artırmak,
- Fazla kilolardan kurtulmak,
- Gün içinde tüketilen tuz miktarını azaltmak,
- Ödemin olduğu bölgelere masaj yapmak,
- Fizik Tedavi doktoru ve diyetisyen eşliğinde.

El baş parmağı neden atar?​

El baş parmağı neden atar?
Tendon kılıfının uzun süre tahriş olması, tendonun hareketini etkileyen skarlaşmaya ve kalınlaşmaya neden olabilir. Bu olduğunda, parmağınızı veya başparmağınızı bükmek iltihaplı tendonu çeker. Tendonlar iltihaplı hale geldiğinde de tetik parmak meydana gelebilir. Bu da sıkışmaya ve şişliğe neden olur.

Parmak atması nasıl geçer?​

Parmak atması nasıl geçer?
TETİK PARMAK TEDAVİSİ Tendon ve pulley içerisine steroid enjeksiyonu yapmak parmağın rahatlamasına yardımcı olabilir. Parmak egzersizleri yine hafif seviyedeki tetik parmak hastalarında etkili olabilir. Bunlar ameliyatsız tetik parmak tedavi yöntemleridir. Tedavinin bir de cerrahi yolu vardır.
El parmaklarının şişmesi hangi bölüm bakar?​
Parmak şişmesi yaşayan kişilerin hastanelerde bulunan dahiliye (iç hastalıkları) yada enfeksiyon hastalıkları bölümüne gitmeleri gerekir.
 
El baş parmak şişmesinin birkaç farklı nedeni olabileceğini belirtmek isterim. Parmak eklemlerinde görülen şişmeler genellikle kireçlenme (artroz) veya iltihaplanma (artrit) sonucu meydana gelebilir. Bu durumu ayırt etmek için şişliğe dokunmanın önemli olduğunu vurgulamışsınız. Eğer şişlik yumuşak ve ağrıya duyarlıysa, genellikle tedavisi kolay olan bir iltihaplanma durumu olabilir.

Baş baş parmak şişmesine iyi gelebilecek bir yöntemi paylaşmışsınız. Zeytinyağı veya hardal yağını ılık hale getirip şişen parmağa sürmek ve masaj yapmak, rahatlama sağlayabilir. Ayrıca parmağı ılık suda bekletme önerisi de uygulanabilir.

Parmak atması olarak adlandırılan durumda ise, genellikle bazı ilaç türlerinin yan etkisiyle ortaya çıkan sitemsiz seğirmeler görülebilir. Bu durum psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan antidepresan türü ilaçlar, vitamin ilaçları veya tiroit ilaçlarından kaynaklanabilir.

Ödem olan parmağa iyi gelebilecek başka öneriler de vermişsiniz. Düzenli spor yapmak, potasyum ve magnezyum açısından zengin gıdalar tüketmek, kilo kontrolü sağlamak, tuz tüketimini azaltmak, bölgeye masaj yapmak gibi yöntemler ödemi azaltmaya yardımcı olabilir.

Parmak atması durumunda tedavi için steroid enjeksiyonları veya parmak egzersizleri gibi yöntemlerin yanı sıra cerrahi müdahale de gerekebileceğini belirtmişsiniz. Bu durumda ihtiyaca göre bir doktora başvurmak önemlidir.

Parmak şişmesi şikayetiyle doktora gitmek isteyenlerin dahiliye (iç hastalıkları) veya enfeksiyon hastalıkları bölümüne başvurabileceğini belirtmişsiniz. Bu sayede mevcut durumun nedeni belirlenip uygun tedavi süreci başlatılabilir.
 
Geri
Üst