El Açması Sütlü Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
El Açması Sütlü Börek Tanımı İçin Materyaller
3 tane yumurta
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
3,5 buçuk 4 su bardağı un
Tuz
Açmak için;
Nişasta
İçi için;
Peynir( ben kaşar ve beyaz peyniri birlikte kullandım)
Üzeri için;
125 gram tereyağ yahut margarin
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

El Açması Sütlü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir kabın içine tüm sıvı gereçleri ve tuzu koyup karıştırın .
Unu ek edip elinizle güzelce yoğurun.
Bu etapta unu denetimi ekleyin zira un markasına nazaran ölçüsü değişebilir.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ben 33 beze yaptım.
Ve unlayıp üzerini örtüp bir saat kadar dinlendirin.
Bezeleri çokça nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açıp 17 ve 16 lı iki küme halinde üst üste yerleştirin.
Daha sonra tepsinizin boyutu na nazaran 17 bezeyi tek seferde açın yağlanmış tepsiye serin peyniri serpin ve öteki 16 bezeyi de birebir halde açıp üzerine kapatın.
Dilediğiniz büyüklükte dilimler kesin.
Erittiğiniz margarin ve sıvı yağ karışımını her yerine gelecek halde dökün.
180 derece ısıtılmış fırında kızarmaya başlayana dek pişirin.
Bu kademede fırından çıkarıp su ve sütü karıştırın, böreğin üzerine her tarafına eşit olarak dökün.
Tekrar sütü çekip güzelce kızarana dek pişirin.
Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim.Deneyeceklere kolay gelsin.
El Açması Sütlü Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst