El Açması Muska Böreği Tanımı İçin Materyaller
Kıyma için
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çimdik pul biber (1 çay kaşığından az)
1 çimdik karabiber
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
Hamur için
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı su
4,5 su bardağı un
Yağ döktürmek için
İnek yağı, yoksa da 100 gram tereyağı
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörek otu
El Açması Muska Böreği Tanımı Yapılışı
Hamuru için materyalleri koyup karıştırdıktan sonra unu da katıp yoğurun.
Hamurumuzu açtıktan sonra üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirip yayıyoruz.
Daha sonra rulo formuna getirip kesiyoruz.
Kestiğimiz her hamuru açıp içine hazırladığımız kıymayı koyup muska halini verdiriyoruz.
Kapatıp üzerine yumurta sarısını ve çöreğini koyup evvelden ısıtılmış fırına 180 derecede 40-45 dakika olmak üzere pişiriyoruz.Afiyet olsun .
Kıyma için
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çimdik pul biber (1 çay kaşığından az)
1 çimdik karabiber
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
Hamur için
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı su
4,5 su bardağı un
Yağ döktürmek için
İnek yağı, yoksa da 100 gram tereyağı
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörek otu
El Açması Muska Böreği Tanımı Yapılışı
Hamuru için materyalleri koyup karıştırdıktan sonra unu da katıp yoğurun.
Hamurumuzu açtıktan sonra üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirip yayıyoruz.
Daha sonra rulo formuna getirip kesiyoruz.
Kestiğimiz her hamuru açıp içine hazırladığımız kıymayı koyup muska halini verdiriyoruz.
Kapatıp üzerine yumurta sarısını ve çöreğini koyup evvelden ısıtılmış fırına 180 derecede 40-45 dakika olmak üzere pişiriyoruz.Afiyet olsun .