El Açması Mantı Tanımı İçin Malzemeler
6 kase un
6 adet yumurta ( 4 adet yumurtada olabilir)
3 kase ılık su
Tepeleme iki yemek kaşığı tuz
İçi için;
Yarım kg kıyma ( yağsız ve sinirsiz iki kez çekilmiş)
1 adet iri soğan ( suyu sıkılmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Üzeri için:
2-3 yemek kaşığı tereyağı
İsteğe bağlı olarak kırmızıbiber
5 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak ( rendelenmiş)
El Açması Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu suyunu denetimli olarak ekleyerek yoğuralım.
Poğaça hamurundan sert olacak biçimde güzelce yoğurarak hamurumuzu bir saat dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuz dinlenirken kıyma içini hazırlayalım ,soğanımızı robottan incecik çekerek suyunu yeterlice sıkalım. ( soğan sulu olursa mantıları kapatmak güç olabilir).
Baharatları da ekleyerek güzelce yoğuralım.
Bir saatin sonunda bezelerimizi tutalım ve bezelerin kurumaması için üzerlerine nemli bir bez örterek poşetleyelim ,on dk kadar da bu halde dinlenmeye bırakalım.
Tekrar on dakikanın sonunda hamurumuzu açmaya başlayalım. ( mantı kesme aparatım şimdi gelmediği için ben oklava yardımıyla kestim sizlerde aparat varsa işiniz daha kolay olacaktır. )
Küçük küçük oklava yardımıyla kestikten sonra hazırlamış olduğumuz kıyma harcından ben çokça kullandım sizler bir cimdik koyarak gül halinde bükerek unlanmış olduğumuz tepsimize biriktirelim dikkat edelim ki birbirlerine yapışmasınlar.
Bükme süreci bittikten sonra fırınınızı 200° ayarlayarak evvelden ısıtılmış fırında 10- 15 dk yavaşça denetimli olarak kavuralım.
Kavurduktan ve soğuduktan sonra kaynamış suyumuza ekleyerek on dk pişirelim
Ardından mis üzere tereyağı ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.Not: ben kalanını paketleyerek dondurucuma attım dediğim üzere sizler ölçüyü azaltarak 1 kase un, 1 su bardağı su halinde yaparak akşama yapabilirsiniz.
El Açması Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 kase un
6 adet yumurta ( 4 adet yumurtada olabilir)
3 kase ılık su
Tepeleme iki yemek kaşığı tuz
İçi için;
Yarım kg kıyma ( yağsız ve sinirsiz iki kez çekilmiş)
1 adet iri soğan ( suyu sıkılmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Üzeri için:
2-3 yemek kaşığı tereyağı
İsteğe bağlı olarak kırmızıbiber
5 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak ( rendelenmiş)
El Açması Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu suyunu denetimli olarak ekleyerek yoğuralım.
Poğaça hamurundan sert olacak biçimde güzelce yoğurarak hamurumuzu bir saat dinlenmeye bırakalım.
Hamurumuz dinlenirken kıyma içini hazırlayalım ,soğanımızı robottan incecik çekerek suyunu yeterlice sıkalım. ( soğan sulu olursa mantıları kapatmak güç olabilir).
Baharatları da ekleyerek güzelce yoğuralım.
Bir saatin sonunda bezelerimizi tutalım ve bezelerin kurumaması için üzerlerine nemli bir bez örterek poşetleyelim ,on dk kadar da bu halde dinlenmeye bırakalım.
Tekrar on dakikanın sonunda hamurumuzu açmaya başlayalım. ( mantı kesme aparatım şimdi gelmediği için ben oklava yardımıyla kestim sizlerde aparat varsa işiniz daha kolay olacaktır. )
Küçük küçük oklava yardımıyla kestikten sonra hazırlamış olduğumuz kıyma harcından ben çokça kullandım sizler bir cimdik koyarak gül halinde bükerek unlanmış olduğumuz tepsimize biriktirelim dikkat edelim ki birbirlerine yapışmasınlar.
Bükme süreci bittikten sonra fırınınızı 200° ayarlayarak evvelden ısıtılmış fırında 10- 15 dk yavaşça denetimli olarak kavuralım.
Kavurduktan ve soğuduktan sonra kaynamış suyumuza ekleyerek on dk pişirelim
Ardından mis üzere tereyağı ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.Not: ben kalanını paketleyerek dondurucuma attım dediğim üzere sizler ölçüyü azaltarak 1 kase un, 1 su bardağı su halinde yaparak akşama yapabilirsiniz.
El Açması Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı