El Açması Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
8 su bardağı un (benim bardağım 200 ml)
Su (sıcak olmucak )
Tuz
İç harcı
1 kilo kadar ıspanak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yağlı lor peyniri
Tuz
Pul biber
Üstüne sürülecek
1 adet yumurta
1 küçük kase yoğurt
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamurumuzu hazırlayalım.
Unumuzu kabımıza alalım tuzunu atalım ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım ne çok sert ne çok cıvık ele yapışmayan orta yumuşaklıkta güzel bir hamur yapalım.
Ağzını kapatıp kenara koyalım.
İç harcı için yıkanmış doğranmış ıspanağımızı karıştırma kabına alıp zeytinyağı pul biber tuz ve lor peyniri koyup karıştırıyoruz.
Hamurumuzu tezgaha alıp 2 3 dk kadar biraz elde yoğuralım ve bezeler haline getirelim benim 9 bezem çıktı mandalinadan biraz büyük elma boyutunda beze yapalım.
Ağzını kapatıp kenara alalım bir adet bezemizi bol unla açmaya başlayalım unu bitince unlaya unlaya açalım.
Oklavamıza yapışmasın ince bir yufka yapalım.
Unla açtığınız yufkayı oklavaya alıp biraz çırpalım. Unu gitsin ununu çırpalım tezgaha.
Yufkayı serip iç harcını koyalım gül şekline getirip tepsiye koyalım.
Bir sonraki hamuru ilk yaptığımız gül şeklinde ki hamurun etrafından geçirelim.
Bu işlemi hamur ve içimiz bitene kadar yapalım.
Hazırladığımız böreğimizin üstüne sıvı yağ, yumurta ve yoğurtlu sosunu sürelim.
180 derece üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve böreğimiz servise hazır afiyet bal şeker ve şifa olsun
El Açması Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
8 su bardağı un (benim bardağım 200 ml)
Su (sıcak olmucak )
Tuz
İç harcı
1 kilo kadar ıspanak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yağlı lor peyniri
Tuz
Pul biber
Üstüne sürülecek
1 adet yumurta
1 küçük kase yoğurt
3,4 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamurumuzu hazırlayalım.
Unumuzu kabımıza alalım tuzunu atalım ve suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım ne çok sert ne çok cıvık ele yapışmayan orta yumuşaklıkta güzel bir hamur yapalım.
Ağzını kapatıp kenara koyalım.
İç harcı için yıkanmış doğranmış ıspanağımızı karıştırma kabına alıp zeytinyağı pul biber tuz ve lor peyniri koyup karıştırıyoruz.
Hamurumuzu tezgaha alıp 2 3 dk kadar biraz elde yoğuralım ve bezeler haline getirelim benim 9 bezem çıktı mandalinadan biraz büyük elma boyutunda beze yapalım.
Ağzını kapatıp kenara alalım bir adet bezemizi bol unla açmaya başlayalım unu bitince unlaya unlaya açalım.
Oklavamıza yapışmasın ince bir yufka yapalım.
Unla açtığınız yufkayı oklavaya alıp biraz çırpalım. Unu gitsin ununu çırpalım tezgaha.
Yufkayı serip iç harcını koyalım gül şekline getirip tepsiye koyalım.
Bir sonraki hamuru ilk yaptığımız gül şeklinde ki hamurun etrafından geçirelim.
Bu işlemi hamur ve içimiz bitene kadar yapalım.
Hazırladığımız böreğimizin üstüne sıvı yağ, yumurta ve yoğurtlu sosunu sürelim.
180 derece üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve böreğimiz servise hazır afiyet bal şeker ve şifa olsun
El Açması Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı