AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El Açması Kol Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
El Açması Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
8 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
Ortasına sürmek için;
Yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
5 adet patates
Tuz
Karabiber
Pul biber

El Açması Kol Böreği Tanımı Yapılışı

Birinci olarak unu bir kabın içine alalım üzerine tuz ve suyu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım.
Hamuru çok düzgün yoğurmalısınız akabinde hamuru ikiye bölelim tekrar yoğuralım.
Sonra ikiye böldüğümüz hamuru da 6 eşit modüle bölelim toplamda 12 beze olacak bezelerimizi hazırlayıp bir tepsiye koyalım üzerini örterek 1 saat kadar dinlendirelim.
Bu ortada iç harcımızı hazırlayalım patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup ezin içerisine baharatları ekleyip karıştırın
Dinlenen bezelerimizi merdane ve oklava yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açalım .
Üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımından sürelim tüm bezelere bu süreci uygulayıp 1 saat kadar da bu formda bekletelim.
Daha sonra dinlenen hamurları masaya koyup elimizle açalım esasen dinlendiği için çok rahat açılıyor yırtılabilir.
Sorun değil daha sonra iç harcı açtığımız hamurun içerisine koyup saralım hal verelim .
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim çok hoş çıtır çıtır oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
Geri
Üst