AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

El Açması Ispanaklı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo ıspanak
500 gram çökelek
Tuz
Kekik
Pul biber
Az da biber salçası
Hamuru için
2 kase un
Tuz
Kuru maya
Üstüne sürülecek
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle unu bir leğene dökelim.
Sonra ortadan unu açıp tuz mayayı koyup üzerine suyu dökelim.Yoğurma ya başlayalım.Yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru altı eşit modüle ayırıp üstünü örtüp bekletin.
İç harcı için sonra ıspanakları yıkayalım.
Bol suyla doğrayıp suyunu sıkıp kaba alalım.
Çökelek ve öteki gereçleri de koyup karıştıralım ve hamuru tek tek açıp ortalarına harçtan koyalım.
En son kata yumurta yoğurt karıştırıp güzelce üzerine sürelim.
200 derece de evvelce ısıtılmış fırında pişirin alt üst yaparak.
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst