AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

El Açması Ispanaklı Börek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç gereçleri:
2 bağ ıspanak
1 bağ yeşil soğan
Tuz
Kimyon
Karabiber
Acı toz biber isteğe bağlı
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamuru
5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 kahve fincanın zeytinyağı
Su
Üzerine
Susam
Yoğurt

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamuru yoğurun ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve haşlayın.
Bir tencereye yağ katın ve üzerine soğanı ekleyin karıştırın.
Soğanın üzerine salçayı ek edip karıştırın.
Daha sonra ıspanak ve baharatları ek edin bir süre karıştırın ve altını kapatın.
Hamuru bezelere ayırın.
Her bir bezeyi ekmek açar üzere açın.
Yufkanın her yerine ıspanaklı harçtan yayın.
Rulo yapın ve istediğiniz uzunlukta bölün.
Üzerine evvel yoğurt sonra susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst