AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El Açması Çıtır Kol Böreği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı un
1+ceyrek su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Hamurlara sürmek için;
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
300 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz
Karabiber

El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için; suyu denetimli ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru altı beze yapıp, her bezeyi çok az unlayarak tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Eritilmiş tereyağının içine sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Açtığımız hamurları üst üste yağlayarak derince bir kaba koyuyoruz. En üst hamuru da yağlayıp üzerini kapatarak 15 dakika bu halde dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu sırada iç harcı için çok az yağda soğanı kavurmaya başlıyoruz. Akabinde kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar kavurma sürecine devam ediyoruz.
Son olarak baharatlarını da ekleyip karıştırıp, ocaktan alıyoruz. Hamuru açmak için tezgaha bir adet hamur alıp, elimizle çekiştire çekiştire açabildiğimiz kadar açıyoruz (Yırtılmalar olsa bile sorun değil, sardığımızda görünmüyor)
iyice açıp incelttiğimiz hamurun kenar kısmından biraz katlayıp kenar kısımlarını alıyoruz. Soğuyan iç harcından alıp uzunlamasına olacak halde koyuyoruz ve rulo halinde sarıyoruz.
Sardığımız böreği iç kısımlarına gerçek katlayıp tepsiye alıyoruz. Hamurlar bitene kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
El Açması Çıtır Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst