AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El Açması Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
El Açması Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
6 su bardağı un
2.5 su bardağı su
Tuz
Yağlamak için tereyağı
İç harcı için
Peynir

El Açması Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, su, tuz karıştırarak homojen bir hamur yoğuruyoruz.
Ardından bezelere ayırıyoruz hamurumuzu ben 10 beze yaptım.
Tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına bol yağ sürmek kuralı ile yağlayıp üst üste koyup yarım saat 45 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlendikten sonra hamur resen açılacaktır esasen oklara kullanmıyoruz elimizle hamurumuzu yavaş yavaş açıyoruz.
İç harcımızı yerleştirip sarıp tepsimize yerleştiriyoruz. Ben biraz yumuşak olsun diye üzerine yumurta sürdüm ancak sürmesem de olurmuş yumurtasız daha çıtır oluyor.
170 derecede pişiriyoruz ve servis ediyoruz afiyet olsun.
El Açması Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst