Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El Açması Çarşaf Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
El Açması Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harç
Peynir
Bir tutam maydanoz

El Açması Çarşaf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unun ortasını havuz yapıyoruz maya yağ tuz ve sütü ekleyin ve karıştırın.
Unu dağıtın ve suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
Hamur toparlanınca biraz daha yoğurup üzerine streç geçirip bi beze sarıp 15- 20 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu 7- 8 beze yapalım.
Tepsinin büyüklüğüne göre değişir bezeleri merdaneyle açıp üzerine tek tek sıvı yağ sürüyoruz üst üste hepsini yağlayalım ve iç harcını hazırlayalım.
İç harcına siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ama bu börekte peynir ve maydanoz çok daha güzel oluyor.
Ve gelelim açmaya bir tane beze alıp temiz bi sofra bezi veya temiz bir bezin üzerine kenarlarından çekerek açıyoruz. Elimizle açıyoruz. Kesinlikle merdane kullanmıyoruz.
Bu aşamada hepsini aynı şekilde içine iç harcını koyup sofra bezinin kenarlarından yukarı kaldırarak rulo gibi sarılıyor.
Yağladığımız tepsiye hepsini aynı şekilde diziyoruz.
Üzerine yağ ve yumurta sarısı sürüp200 derece fırına atıyoruz.
El Açması Çarşaf Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst