AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Açmak İçin;
Nişasta
İçi İçin;
Peynir
Maydanoz
Üzerine Dökmek İçin;
1 su bardağı sıvı yağ (iki parmak eksik)
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt

El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Gereçler karıştırılarak özlü bir hamur yoğurulur.
Hamur kulak göğsü kıvamında olacak. 15 dakika dinlendirilir.
Hamur ikiye bölünür. Her hamur 10 eşit modüle ayrılır.
Toplamda 20 beze olacak. Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak üzerine yeteri kadar nişasta serpilir.
10’lu beze tepsi büyüklüğünde açılarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve peyniri konulur.
Kalan bezelerde tıpkı halde açılarak börek tamamlanır.
İstediğiniz halde dilimlenir.
Üzerine sıvı yağı ve tereyağı ek edilir. 190 derecede pişmeye bırakılır.
Hafif pembeleştikten sonra fırından çıkartılarak üzerine su ve süt karışımı dökülür nar üzere oluncaya kadar kızartılır.
El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst