AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

El Açması Börek (Oklava Kullanmadan)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz (Silme)
1 yemek kaşığı maya
1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için )
Hamurun ortasına sürmek için;
100 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
Peynir çökelek

El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle su, tuz ve mayayı karıştırıp mayayı etkinleştirelim (Maya kullanılmadan da yapılan bir börek ben yumuşak olması için maya tercih ettim)
Daha sonra unu denetimli formda ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Sonra hamurumuz streçleyip, 20 dakika dinlendirelim.
Daha sonra iç harcımızı hazırlayalım ben beyaz peynir ve çökelek tercih ettim dilerseniz patates ıspanak vb. materyallerle yapabilirsiniz.
Dinlenen hamurumuzu 10 eşit kesime bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüp üst üste dizelim üzerini kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
Daha sonra hamurumuzu açacağımız yeri yağlayıp yanlardan uzatıp çekerek açalım, hamur yağlı olduğu için açılması kolay olacaktır bu formda istediğiniz ölçüde açıp ortasına materyalleri koyup rulo biçiminde sarıp tepsimize dizelim.
Aynı süreci başka bezeler içinde tekrarlayıp, böreğimizi pişmesi için 180 derece evvelden işittiğimiz fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim daha sonra servis edelim.
El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst