AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

El Açma Su Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
El Açma Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemesi
6 adet yumurta
3-3.5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
İçi için
Lor peynir
Maydanoz
Tuz
Aralarına koymak için
Sıvı yağ
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
En büyük tencereye su yaklaşık 8-9 litre
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlık kaşığı tuz
En büyük leğen
Tencereye soğuk su (Ne kadar soğuk o kadar iyi)

El Açma Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamurumuzun malzemelerini hazırlayalım.Kabımızın içerisine yumurta ve tuzu ekleyip çırpalım.
Daha sonra unumuzu ekleyelim karıştıralım karıştırdıktan sonra yoğuralım.
Ben 11 pezi çıkardım onları bir tabağa koyup poşetleyim isterseniz 30 dk dinlendirin isterseniz direk açın ben dinlendirdim.
O sıra da diğer malzemeleri hazırladım.
Büyük tencere bol su koydum ocak’ta fokur fokur kaynattım.
İçerisinde yarım çay bardağı yağı ve tuzu ekledim.
Leğene soğuk suyumu koydum.
İç harcı için tereyağını eritelim sıvı yağını ekleyelim.
Maydanozları doğrayıp bir kaba alalım içerisine peynir göz kararı koyalım.
Açma işlemi.Hamur pezilerini ister tek tek ister iki iki açabilirsiniz inçe açmaya ve hızlı açmaya özen gösterelim yoksa kurur yufkalarımız.
İlk açtığım yufkayı yağladığım tepsiye haşlamadan koydum.
İkinci pezimi açtıktan sonra önce kaynayan suya 30 sn sayarak bekledim.
Daha sonra soğuk suya aldım suyunu süzüp tepsime koydum.
Tepsiye her koymada aralarına fırça ile yağ sürdüm.
Yarısına gelince arasına peynir ekledim ve yine devam ettim en son da üzerine yağ sürüp fırına verdim.
Fansız bölümde 200 derecede 40 dk önce alt sonra üst olarak pişirirdim.
Ölçü kapları.

Su bardağı 250 ml.

Çay bardağı 125 ml.

El Açma Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst