- Konu Yazar
- #1
El Açma Kolay Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
1 paket maya
2 su bardağı ılık süt (1 su bardağından bir parmak eksik)
2 çay kaşığı şeker
1 yumurta
3 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı sıvı yağı
İç harç:
1 kg ince doğranmış ve kavrulmuş pırasa
3-4 yemek kaşığı sıvı yağı ( kavurmak için)
İsteğe nazaran rendelenmiş kaşar
Yarım paket beyaz peynir
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Göz kararı tuz, pul biber ve karabiber
Üzeri için:
1 yumurta
Susam
Çörek otu
El Açma Kolay Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar bu tanımım aslında börekle poğaça karışımı bir şey yada poğaçayı anımsatan börek diyelim
Öncelikle hamurunu hazırlayalım en son yoğurduktan sonra yağı ekleyip hamuru toparlayalım zira yapışkan bir hamur olcak üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
o esnada iç harcı için pırasayı kavuralım. Suyunu yeterlice çektikten sonra soğutmaya bırakıp öbür bütün materyalleri ekleyip karıştıralım.
Hamur 1 saat mayalandıktan sonra havasını almak için bi iki sefer yoğurup iki bezeye ayıralım ve ince bir biçimde açalım.
Yapışırsa sıvı yağı ekleyebilirsiniz bir açtığınız bezeyi tepsiye yerleştirin ve üstüne harçtan koyun.
Sonra üzerini kapatmak için yeniden tıpkı halde bezeyi ince açıp üzerine yerleştirin ve yumurtayı sürüp susam çörek otu ekleyin.
190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
El Açma Kolay Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
1 paket maya
2 su bardağı ılık süt (1 su bardağından bir parmak eksik)
2 çay kaşığı şeker
1 yumurta
3 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı sıvı yağı
İç harç:
1 kg ince doğranmış ve kavrulmuş pırasa
3-4 yemek kaşığı sıvı yağı ( kavurmak için)
İsteğe nazaran rendelenmiş kaşar
Yarım paket beyaz peynir
3 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Göz kararı tuz, pul biber ve karabiber
Üzeri için:
1 yumurta
Susam
Çörek otu
El Açma Kolay Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar bu tanımım aslında börekle poğaça karışımı bir şey yada poğaçayı anımsatan börek diyelim
Öncelikle hamurunu hazırlayalım en son yoğurduktan sonra yağı ekleyip hamuru toparlayalım zira yapışkan bir hamur olcak üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
o esnada iç harcı için pırasayı kavuralım. Suyunu yeterlice çektikten sonra soğutmaya bırakıp öbür bütün materyalleri ekleyip karıştıralım.
Hamur 1 saat mayalandıktan sonra havasını almak için bi iki sefer yoğurup iki bezeye ayıralım ve ince bir biçimde açalım.
Yapışırsa sıvı yağı ekleyebilirsiniz bir açtığınız bezeyi tepsiye yerleştirin ve üstüne harçtan koyun.
Sonra üzerini kapatmak için yeniden tıpkı halde bezeyi ince açıp üzerine yerleştirin ve yumurtayı sürüp susam çörek otu ekleyin.
190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
El Açma Kolay Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı