Ekstrude polistren nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
130.651
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ekstrüde polistren nedir?​

Homojen hücre yapısına sahip, ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen ve kullanılan köpük malzemelerdir. XPS hammaddesi polistren, bir şişirme ajanı yardımı ile sürekli bir ekstrüzyon işlemi vasıtasıyla sabit basınç altında köpük halinde üretilir.

Cam yünü ömrü ne kadardır?​

İçerisindeki cam malzeme paslanmadan yıllarca kullanılabilir. Cam yünü kolay deforme olmaz. Küflenmemesi sayesinde hem kullanım amacını tam olarak sağlamakta hem de görüntüsü bozulmamaktadır.
EPS yanar mı?
EPS bir hidrokarbon olup parlama noktası 360°-370°C’dir.(DIN 54836).Kendiliğinden yanabilmesi için ortam sıcaklığının 490°C’ye ulaşmasıu gerekir (ASTM 1929).
Polistren yanar mı?
Polistiren hızlı yanar, kuvvetli gaz kokusu yayar, önemli miktarda kurum üretir. Asetonlu ortamda hızla kabarır. UV ışınlarına iyi direnç gösterir, iyi darbe ve gerilme direnci, düşük fiyat ve işleme kolaylığı vardır.

XPS lamda değeri nedir?​

Isı Yalıtım malzemelerinde en belirleyici özellik olan ısı iletim katsayısı (λ) değeri yalıtımın değerini belirler. XPS ‘in Isı iletim katsayısı 0,028-0,032 W/mK arasında değişkenlik göstermesine rağmen EPS ‘nin ısı iletim katsayısı değeri 0,035-0,040 W/mK arasındadır.

Cam yünü uzun ömürlü müdür?​

Cam yünü: Yapısındaki elyaf sayesinde ses izolasyonu sağlamaktadır. Sıcaklık değişiminden etkilenmez. Ayrıca nem ya da pas tutmaz, rutubetlenme olmaz. Cam malzemeden üretildiği için yıllarca küflenmeden kullanıma uygundur.
EPS yangın sınıfı nedir?
Standart kaliteli EPS, petrol türevi polist- ren hammaddesi kullanılarak imal edilen yalıtım mal- zemeleri olup malzeme olarak yangın sınıfına gireme- mektedir. Sistem olarak deneye tabi tutulunca yangın sınıfı özellikleri olarak B1 (zor ateş alma özelliği) olan malzemelerdendir.
Strafor kaç derece ısıya dayanır?
Strafor normal ve alev yürümeyen olmak üzere iki tip olarak üretilmektedir. Alev yürütmeyen B1 sınıfı hammaddeden üretilmektedir. “Strafor’un parlama noktası 360-370 C° olup; kendiliğinden yanabilmesi için ortam sıcaklığının 490 C° ulaşması gerekir.
 
Geri
Üst