AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ekşimiş Yoğurttan Lor Çökelek (Ekşimik) Yapımı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ekşimiş Yoğurttan Lor Çökelek (Ekşimik) Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo yoğurt
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 tatlı kaşığı sirke

Ekşimiş Yoğurttan Lor Çökelek (Ekşimik) İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurdumuzu dökeceğimiz tencereyi suyla durulayıp ıslaklığıyla üzerine yoğurdumuzu döküyoruz.(Neden ıslak pişerken tabanı tutmasın diye.)
Daha sonrasında konutta kalan bozulmaya yakın süt varsa da ekleyebilirsiniz,değerlendirmek için.
Tenceremizin içine tuzu ve sirkeyi ekliyoruz.
Ocağın altını orta ateşte açıyoruz bu esnada tüm gereçlerin karışması için yeterlice karıştırıyoruz.
Kaynayana kadar orta ara tabanına sarmaması için hafif karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp bir iki dakika kadar kaynayınca altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.
Soğumasını beklememizin sebebi lorumuzun yağı suyuyla birlikte süzülüp gitmesin diye.
Soğuduktan sonra tel süzgecin üzerine pak bir bez koyarak tencereyi boşaltıyoruz süzülmesi için bırakıyoruz.
Ben geceden sabaha kadar süzülmesi için bıraktım en son bezi elimle burup kalan sularının çıkmasını sağladım ve güçlü olması için ve damak tadı sebebiyle biraz tuz attım karıştıralım.
Buzdolabına kaldıralım. Siz bir saat kadar süzdürüp kaldırsanız da kâfi olur. Elinizle en son sıkıp fazla suyunu almayı unutmayın.Deneyeceklere afiyet olsun.
Detaylarıyla birlikte anlattığım için uzun üzere gözünüzde büyümesin. Kesinlikle deneyiniz.

Ekşimiş Yoğurttan Lor Çökelek (Ekşimik) Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst