Ekşimayalı Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
100 gram siyez unu
900 gram ekmeklik un
200 gram ekşimaya
200 gram haşlanmış ezilmiş patates
10 gram tuz +10 gram su
5 gram şeker
Ekşimayalı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurulur. Kabarması için kapaklı bir kaba alırız.
Ekşimaya hazır maya üzere olmadığı için kabarma süreci 10 saati bulabilir ortam ısısına nazaran.
Kabaran hamurumuzu unlanmış tezgahta 150 – 200 gram ortası porsiyonlayıp, üstünü örteriz. Bir nevi tepsi mayası.
Ara orta denetim ederiz hafifleyip kabarınca ısınmış tavada orta ateşte artlı önlü pişiririz.
Ekşimayalı Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram siyez unu
900 gram ekmeklik un
200 gram ekşimaya
200 gram haşlanmış ezilmiş patates
10 gram tuz +10 gram su
5 gram şeker
Ekşimayalı Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurulur. Kabarması için kapaklı bir kaba alırız.
Ekşimaya hazır maya üzere olmadığı için kabarma süreci 10 saati bulabilir ortam ısısına nazaran.
Kabaran hamurumuzu unlanmış tezgahta 150 – 200 gram ortası porsiyonlayıp, üstünü örteriz. Bir nevi tepsi mayası.
Ara orta denetim ederiz hafifleyip kabarınca ısınmış tavada orta ateşte artlı önlü pişiririz.
Ekşimayalı Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı