Ekşili Yahni Tarifi İçin Malzemeler
Çorbası için;
1 küçük soğan
1 çay bardağı pirinç
Pirinçleri kapatacak kadar su (Sonradan eklenecek tekrar)
Tuz (Damak tadınıza göre)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 limon suyu
Çorbanın sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Köftesi için;
2 çay bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı un
Ekşili Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinci ve soğanı tenceremize alıp, üzerine su ekliyoruz ve pirincimiz pişene kadar kaynatıyoruz.
Sonrasında salçamızı suyla açıp, pirincimizin üzerine ekliyoruz ve 5 su bardağı kadar daha su ekliyoruz limon suyumuzuda katıp, kaynatıp özleştiriyoruz.
Nohudumuzuda ekleyip, ayrı bir tavada yağımızı ısıtıp nanemizi yakıyoruz ve çorbamızın üzerine döküyoruz.
Bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıp, 10 dakika kadar bekletiyoruz salçamızı katıp iyice arada su vererek yoğuruyoruz, unumuzuda ekleyip, sakız gibi bir köfte elde ediyoruz.
Sonrasında elimizde yuvarlayıp sıcak suya tuz ekleyip haşlıyoruz. Afiyet olsun
Ekşili Yahni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Çorbası için;
1 küçük soğan
1 çay bardağı pirinç
Pirinçleri kapatacak kadar su (Sonradan eklenecek tekrar)
Tuz (Damak tadınıza göre)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 limon suyu
Çorbanın sosu için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Köftesi için;
2 çay bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı un
Ekşili Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pirinci ve soğanı tenceremize alıp, üzerine su ekliyoruz ve pirincimiz pişene kadar kaynatıyoruz.
Sonrasında salçamızı suyla açıp, pirincimizin üzerine ekliyoruz ve 5 su bardağı kadar daha su ekliyoruz limon suyumuzuda katıp, kaynatıp özleştiriyoruz.
Nohudumuzuda ekleyip, ayrı bir tavada yağımızı ısıtıp nanemizi yakıyoruz ve çorbamızın üzerine döküyoruz.
Bulgurumuzu sıcak suyla ıslatıp, 10 dakika kadar bekletiyoruz salçamızı katıp iyice arada su vererek yoğuruyoruz, unumuzuda ekleyip, sakız gibi bir köfte elde ediyoruz.
Sonrasında elimizde yuvarlayıp sıcak suya tuz ekleyip haşlıyoruz. Afiyet olsun
Ekşili Yahni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı