Ekşili Lahana Kavurması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
1 tane küçük beyaz lahana
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tane orta uzunluk soğan
2 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Maydanoz
1 tane limon ve tuz

Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanayı küçük küçük doğrayıp yıkadık tan sonra geniş bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı sıcak ek edelim.
Üzerine tuz ekleyip haşlayalım.
Haşlanan lahanayı süzelim.
Soğumaya bırakalım.
Geniş tencereye bir çay bardağı zeytinyağı alıp piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Ardından haşlanan lahanayı avucumuza alıp çok sıkmadan suyunu çıkaralım.
Kavurulan soğana lahanayı ek edip kavuralım.
Toz biber, pulbiber ekleyip karıştıralım.
Limonu sıkıp lahananın üzerine gezdirelim.
Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatalım.
İnce ince doğranmış maydanoz ile süsleyin servise hazır afiyet olsun
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst