SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
1 tane küçük beyaz lahana
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tane orta uzunluk soğan
2 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Maydanoz
1 tane limon ve tuz
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanayı küçük küçük doğrayıp yıkadık tan sonra geniş bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı sıcak ek edelim.
Üzerine tuz ekleyip haşlayalım.
Haşlanan lahanayı süzelim.
Soğumaya bırakalım.
Geniş tencereye bir çay bardağı zeytinyağı alıp piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Ardından haşlanan lahanayı avucumuza alıp çok sıkmadan suyunu çıkaralım.
Kavurulan soğana lahanayı ek edip kavuralım.
Toz biber, pulbiber ekleyip karıştıralım.
Limonu sıkıp lahananın üzerine gezdirelim.
Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatalım.
İnce ince doğranmış maydanoz ile süsleyin servise hazır afiyet olsun
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tane küçük beyaz lahana
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tane orta uzunluk soğan
2 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Maydanoz
1 tane limon ve tuz
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanayı küçük küçük doğrayıp yıkadık tan sonra geniş bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı sıcak ek edelim.
Üzerine tuz ekleyip haşlayalım.
Haşlanan lahanayı süzelim.
Soğumaya bırakalım.
Geniş tencereye bir çay bardağı zeytinyağı alıp piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
Ardından haşlanan lahanayı avucumuza alıp çok sıkmadan suyunu çıkaralım.
Kavurulan soğana lahanayı ek edip kavuralım.
Toz biber, pulbiber ekleyip karıştıralım.
Limonu sıkıp lahananın üzerine gezdirelim.
Birkaç dakika daha kavurup ocağın altını kapatalım.
İnce ince doğranmış maydanoz ile süsleyin servise hazır afiyet olsun
Ekşili Lahana Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı