- Konu Yazar
- #1
Ekşili Köfte Tanımı İçin Gereçler
400 gram dana kıyma
Yarım fincan bulgur (pirinç)
1 adet yumurta beyazı(sarısını terbiye için kullanacağız)
Tuz,karabiber,kimyon
1 yemek kaşığı kaşığı salça kullanabilirsiniz
2 adet patates
3 adet havuç
1 adet soğan
1 adet sarımsak
Yarım limon
1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
7.5 su bardağı su
0.5 su bardağı kemik suyu
Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kaba kıyma,baharatlar ,bulgur ve yumurta beyazını alıp düzgünce yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymadan küçük küçük top köfteler yapalım.
Bu top köfteleri içi un dolu bir tepsi / borcama koyalım. Ve tüm küçük köftelerimiz olduktan sonra borcamı sallayıp köftelerin her yerinin unlanmasını sağlayalım.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım.
Patatesleri ve havuçları doğrayalım.
Birinci patatesleri sonrada havuçları soğanların üzerine atıp üç dakika, orta ara karıştırarak kavuralım.
En son sarımsağı ek edelim.
Havuçlarım çok küçük olduğu için üç adet koydum lakin havuçlarınız büyükse adet sayısını düşürebilirsiniz. Patateslerim orta büyüklükte idi.
Kavuralan patates ve havuçların üzerine 7. 5 su bardağı suyu yahut 0. 5 su bardağı kemik suyunu ek edip kaynamaya bırakalım.
Kemik suyunuz yoksa et suyuda kullanabilirsiniz. Yada tercihinize nazaran hiç kemik suyu da kullanmayabilirsiniz. Yemeklere tat verdiği için ben kullanmayı tercih ediyorum.
Suyumuz kaynamaya başladıktan sonra köftelerimizi atıyoruz ve karıştırıp tekrar kaynatıyoruz.
Yemeğimiz kaynarken farklı bir yerde yumurta sarısını ve yarım limonu çırpıcı yahut çatal yardımı ile karıştırıyoruz.
Kaynayan sudan bir kaşık ek ediyoruz.
Bu süreç sırasında da karıştırıyoruz ki terbiyesiz kesilmesin.
Daha sonra yavaş yavaş yemeğimizin içine terbiyemizi ek ediyoruz.
Ben terbiye süreci için yalnızca yumurta ve limonu kullanmayı tercih ediyorum. Bu formda yemekler daha hafif ve kıvam açısından daha az ağır oluyor. Siz dilerseniz terbiyeye yarım su bardağı un ve bir su bardağı yoğurt ek edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 gram dana kıyma
Yarım fincan bulgur (pirinç)
1 adet yumurta beyazı(sarısını terbiye için kullanacağız)
Tuz,karabiber,kimyon
1 yemek kaşığı kaşığı salça kullanabilirsiniz
2 adet patates
3 adet havuç
1 adet soğan
1 adet sarımsak
Yarım limon
1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
7.5 su bardağı su
0.5 su bardağı kemik suyu
Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kaba kıyma,baharatlar ,bulgur ve yumurta beyazını alıp düzgünce yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymadan küçük küçük top köfteler yapalım.
Bu top köfteleri içi un dolu bir tepsi / borcama koyalım. Ve tüm küçük köftelerimiz olduktan sonra borcamı sallayıp köftelerin her yerinin unlanmasını sağlayalım.
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım.
Patatesleri ve havuçları doğrayalım.
Birinci patatesleri sonrada havuçları soğanların üzerine atıp üç dakika, orta ara karıştırarak kavuralım.
En son sarımsağı ek edelim.
Havuçlarım çok küçük olduğu için üç adet koydum lakin havuçlarınız büyükse adet sayısını düşürebilirsiniz. Patateslerim orta büyüklükte idi.
Kavuralan patates ve havuçların üzerine 7. 5 su bardağı suyu yahut 0. 5 su bardağı kemik suyunu ek edip kaynamaya bırakalım.
Kemik suyunuz yoksa et suyuda kullanabilirsiniz. Yada tercihinize nazaran hiç kemik suyu da kullanmayabilirsiniz. Yemeklere tat verdiği için ben kullanmayı tercih ediyorum.
Suyumuz kaynamaya başladıktan sonra köftelerimizi atıyoruz ve karıştırıp tekrar kaynatıyoruz.
Yemeğimiz kaynarken farklı bir yerde yumurta sarısını ve yarım limonu çırpıcı yahut çatal yardımı ile karıştırıyoruz.
Kaynayan sudan bir kaşık ek ediyoruz.
Bu süreç sırasında da karıştırıyoruz ki terbiyesiz kesilmesin.
Daha sonra yavaş yavaş yemeğimizin içine terbiyemizi ek ediyoruz.
Ben terbiye süreci için yalnızca yumurta ve limonu kullanmayı tercih ediyorum. Bu formda yemekler daha hafif ve kıvam açısından daha az ağır oluyor. Siz dilerseniz terbiyeye yarım su bardağı un ve bir su bardağı yoğurt ek edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı