Ekşili Köfte (Lokanta Usulü)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ekşili Köfte (Lokanta Usulü) Tanımı İçin Gereçler

Köfte için:
400 gr kıyma
1 baş soğan
2 adet yumurta (1 inin sarısını terbiyeye kullanılacak)
2 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1+1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Köfteleri bulamak için:
1/2 (yarım) çay bardağı un
Sos için:
2 adet havuç
1 büyük uzunluk patates
1 küçük kuru soğan
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 lt sıcak su
Terbiye için
Yumurta sarısı
3 kaşık limon suyu
Süslemek için:
Maydanoz

Ekşili Köfte (Lokanta Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kapta kıyma rendelenmiş soğan birinin sarısını ayırdığımız iki yumurtayı ve öteki gereçleri 5dk. Kadar güzelce yoğuralım.
Yarım saat kadar kıyma tüm gereçlerle özleşmesi için buzdolabına kaldıralım.
Sos için: evvel havucu sonra patatesi soyup küp küp doğrayalım.
Soğanı ince ince doğrayalım.
Yarım saat dinlenen köfte harcımızı misketten biraz büyük toplar yapıp yuvarlayarak unlanmış tepsiye dizelim tepsiyi sallayalım köftelerin her tarafının unlanmasını sağlayalım.
Tencereye zeytinyağını ek edip kızdırdıktan sonra küp küp doğradığımız havuçları rengi dönene kadar soteleyelim.
Sonra ince ince doğradığımız soğanı ekleyelim. Onu da pembeleştirip 2lt kadar sıcak suyu ekleyip 5dk. Kaynatalım.
Gereğince tuzunu karabiberini ekleyip doğradığımız patatesi ek edelim.
Kaynamaya başlayınca köftelerin yarısını yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım.
Öteki yarısını da ekleyip kaynamaya başlayınca 20 dk kısık ateşte pişirelim.
Terbiye için: yumurta sarısı ve limon suyunu ufak bir kapta karıştıralım.
Yemeğin suyundan bir kaç kaşık ek edip tencereye aktaralım.
Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım 10 dk. Bekletip. Maydanozla süsleyerek servis yapalım Lokanta yöntemi bu ekşili köfteyi kesinlikle denemelisiniz ben çok beğendim
Ekşili Köfte (Lokanta Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst