Ekşili Kabak Yemeği Tanımı İçin Materyaller
5 adet kabak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 büyük uzunluk soğan
5-6 adet kuru domates
1 tane domates rendelenecek
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağ
Tuz
Üzerine sosu için
5 diş sarımsak
1, 5 adet limon suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
Ekşili Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağında doğradığımız soğanları kavuruyoruz ıslatmış olduğumuz kuru domatesleri doğrayıp ek ediyoruz. Karıştırmaya devam.
Salçamızı ek ediyoruz.
Kabakları ek edip biraz kavuruyoruz. Nohutu 2-3 damla limon suyunu tuzunu ek edip üzerini geçmeyecek kadar sıcak koyuyoruz.
Evvel yüksek ateşte kaynatıp sonra kısık ocakta kabaklar pişene kadar pişiriyoruz.
Servis yaparken limon suyu nane rendelenmiş sarımsakları karıştırıp sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun. ( ben kabakların kabuklarını soymadım pişince dağılmasın diye daha canlı kaldı siz çatalla çizik yada soyabilirsiniz)
5 adet kabak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 büyük uzunluk soğan
5-6 adet kuru domates
1 tane domates rendelenecek
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağ
Tuz
Üzerine sosu için
5 diş sarımsak
1, 5 adet limon suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
Ekşili Kabak Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Zeytinyağında doğradığımız soğanları kavuruyoruz ıslatmış olduğumuz kuru domatesleri doğrayıp ek ediyoruz. Karıştırmaya devam.
Salçamızı ek ediyoruz.
Kabakları ek edip biraz kavuruyoruz. Nohutu 2-3 damla limon suyunu tuzunu ek edip üzerini geçmeyecek kadar sıcak koyuyoruz.
Evvel yüksek ateşte kaynatıp sonra kısık ocakta kabaklar pişene kadar pişiriyoruz.
Servis yaparken limon suyu nane rendelenmiş sarımsakları karıştırıp sosumuzu üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun. ( ben kabakların kabuklarını soymadım pişince dağılmasın diye daha canlı kaldı siz çatalla çizik yada soyabilirsiniz)