AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ekşili Etli Mardin Dolması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ekşili Etli Mardin Dolması Tarifi İçin Malzemeler
500 gr kuşbaşından daha küçük doğranmış et
10 adet kuru patlıcan
7-8 adet kapya biber
2 adet domates
Yettiği kadar asma yaprağı
Yarım demet maydanoz
1 orta boy kuru soğan(harcı için)
Karabiber
Tuz ,pul biber
1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası ve biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 kase sumak
2 kase pirinç
Kuyruk yağı
Arzuya göre kaburga kemiği

Ekşili Etli Mardin Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaç saat öncesinden sumak 3 katı su ile ıslatılır çok az tuz eklenir.
Kuru patlıcanı haşlanır.
Biberler oyulur (ben kamber biber kullandım).
İç malzeme için; et (kuşbaşından daha küçük )doğranır maydanoz ,kuru soğan ve yeşil biberler ufak doğranır .
Pirinç yıkanır ,doğranmış malzemeler eklenir.
Salçalar ve rendelenmiş kuyruk yağı da eklenir .
Sumak suyu süzgeçle süzülür.Yarısı eklenir.
Karabiber ,pulbiber tuz ilave edilerek karıştırılır.
Sebzeler doldurulur.
Tencerenin dibine kaburga parçaları konur.
1 su bardağı zeytin yağı eklenir sebzeler ağızları kapatılıp dizilir.
Yaprak sarılıp dizilir.
Tuz eklenir üzerine ağırlık konur ve kalan sumak suyu ekleyip orta ateşte pişirilir. Afiyet şifa olsun. Kolay gelsin
Ekşili Etli Mardin Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst