AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı esmer un
2 buçuk su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
30 gram ekşi maya kuru

Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu uygun kaba alalım ortasını havuz gibi açalım mayayı tuzu zerdeçalı koyup karıştıralım suyu yavaş yavaş koyup hamuru yoğuralım ele yapışmayacak hamur yoğrulur.
30 dakika bekletilir elimizi yağlayalım hamurun havasını alalım 20 dakika daha bekletelim sonra masaya alıp açalım. Uçlarından içeri doğru katlayalım 20 dakika daha bekletelim.
Bu işlemi toplamda 5 kez yapıyoruz sonra borcama alıp üstüne un serpip üstünü kapatıp buzdolabına koyalım.
10 saat kalacak sonra alıp tezgaha alalım havasını alıp şekil verelim altına yağlı kağıt serelim.
Ekmeğimize şekil verip üstüne un serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirilir yarım saat sonra ayarı düşürelim 140 benim 1 buçuk saatte pişti.
Ekşi Mayalı Zerdeçallı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst