AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ekşi Mayalı Simit Pizza

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ekşi Mayalı Simit Pizza Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı tam buğday unu (450 gr)
1 su bardağı su
150 gram etkin ekşi maya
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su (tuzu eritmek için)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı susam
1 yemek kaşığı iç ay çekirdeği
1 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
2 yemek kaşığı pekmez
1/2 (yarım) çay bardağı su (pekmezli karışım için)

Ekşi Mayalı Simit Pizza Tanımı Yapılışı

Su ve faal ekşi mayayı kaseye ekleyip karıştırıyoruz. (aktif ekşi mayanın hazırlık sürecine daha evvelki ekşi mayalı ekmek paylaşımlarımızdan bulabilirsiniz. )
Akabinde 2 su bardağı unu ekleyip önce spatula ile karıştırdıktan sonra elimizle (veya mikser) yoğurmaya başlıyoruz.
Ele yapışmayan ve çok da sert olmayan bir kıvam alana kadar kalan 1 su bardağı unu azar azar hamura yediriyoruz.
Çok az un serpili tezgahta 2 dk daha yoğurmaya devam ediyoruz.
Zeytinyağı ile yağladığımız kaseye hamuru koyup üzerini streçle sararak önce 1 saat oda sıcaklığında sonra buzdolabında 10-12 saat dinlendiriyoruz.
Simit hamurunu oluşturduktan sonra hamurları dilediğiniz büyüklükte bezelere bölüp paylaştığımız görseldeki üzere şekil veriyoruz.
Önce pekmeze daha sonra kavrulmuş susamlara batırıp tepsi mayası için bir süre dinlendiriyoruz.
Fırın tepsisindeki mayalanma süreci bittiğinde hamurların kenarlarından elimizle bastırarak ortalarını çukurlaştırıyoruz (hamuru yırtmadan ).
Çukurlaştırdığımız kısımlara dilediğiniz materyalleri (biz kırmızı biber, yeşil biber, domates ve kaşar peyniri kullandık ) yerleştirip önceden ısıtılmış alt üst fan açık 220 derecelik fırında 15-20 dk pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
 
Geri
Üst