AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ekşi Mayalı Ekmekçikler

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ekşi Mayalı Ekmekçikler Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağından iki parmak fazla ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket ekşi maya (Marketlerde satılan hazır ekşi maya ) veya 1 yemek kaşığı normal kuru maya.
5,5 – 6 su bardağı un ( 5,5 su bardağından sonrasını kontrollü ekleyelim )

Ekşi Mayalı Ekmekçikler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un,şeker,tuz, ve mayayı yoğurma kabına alalım karıştıralım.
Üzerine sıvı yağı ilavesi ile azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
5-6 dakika kadar yoğuralım pürüzsüz hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar. Güzelce yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 1 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım ( hamur iki katı olana kadar)
Mayalanan hamuru 1-2 tur yoğurup hafif unladığımız tezgahta mandalina büyüklüğünde bölerek bezeler yapalım.
Her bir bezeye hafif uzun şekiller verelim ( ayrıntılı şekilde videolarımda mevcud) bezeleri unlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
Tepsi mayası için 30-40 dakika kadar bekletelim.
Mayalanan ekmeklere çok keskin bir bıçak veya jilet ile uzunlamasına çizikler atalım üzerlerine fırça yardımıyla su sürelim.
Fırının alt tabanına ısıya dayanıklı bir tabak vs ile su koyalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız ekmeklerin üzerlerini temiz bir bez ile örterek soğumaya bırakalım.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun Yoğurduğumuz su ılık dan biraz sıcak olmalı.mayalama sürelerine dikkat edilmeli.
Ekşi Mayalı Ekmekçikler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst