AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ekşi Mayalı Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
500 gram (4,5 su bardağı) un
35 gram ekşi maya
300 ml (1,5 su bardağı) ılık su
20-30 ml (2-3 yemek kaşığı) zeytinyağı
10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) tuz
10 gram (Yaklaşık 1,5-2 tatlı kaşığı) toz şeker

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine ekşi maya, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Su ve zeytinyağı da ek edip yoğuralım.
Daha sonra hamuru elimizle toparlayalım ve ele yapışmayan hamur haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek hacmi iki katına çıkıncaya kadar mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalandıktan sonra elimizle yuvarlak ekmek hali verip pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye koyalım. Üzerine çizik atalım.
Hamurun üzerine örtü örterek tepsi üzerinde de 30-45 dakika kadar daha bekletelim.
Daha sonra fırını 180 derece ayarlayıp ısınması için bekleyelim. Ekmeği fırına sürelim. Afiyet olsun
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst