- Konu Yazar
- #1
Ekşi mayada hangi bakteriler var?
Ekşi maya florasındaki bakteriler Lactobacillus dediğimiz gruptur. Bunlar arasında L. plantarum, L. casei, L. acidophilus vb. yer almaktadır.Ekmekten hamur mayası nasıl yapılır?
Ekmekten hamur mayası nasıl yapılır?Yoğurma kasesine 3 bardak tam buğday unu alın,kenarına tuz ilave edin unla karıştırın,tuz mayaya değmesin, ortasına çukur açın,kabaran mayayı dökün,bir bardak ılık suyla birlikte cıvık akışkan hamur hazırlayın,hamur kabarana kadar bir gece bekletin,ekmeği hazırlarken hava soğuktu mutfağım serin olduğu için oda ısısında …
Ekşi yoğurt mayası nasıl yapılır?
Ekşi yoğurt mayası nasıl yapılır?Yoğurttan Ekşi Maya Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt ve unu derin bir kasede tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırıp pütürsüz hale getirelim.
- Cam kavanoza koyup üzerine temiz bir bez ile kapatıp lastik geçirelim.
- Oda ısısında güneş ışığı görmeyen bir yerde bekletelim.
- Ara sıra karıştıralım.
Ekşi maya nasıl kokar?
– Sağlıklı bir maya hafif ekşi kokar ama kötü bir kokusu yoktur, eğer kötü kokuyorsa (bozulmuş patates gibi veya aseton gibi) mayanız bozulmuş olabilir.Maya bakteri mıdır?
Maya bakteri mıdır?Mayalar ökaryot, tek hücreli, fungi (mantarlar) alemi içerisinde sınıflandırılan mikroorganizmalardır.
Evde kendi mayamızı nasıl yaparız?
Evde kendi mayamızı nasıl yaparız?Kendi Ekşi Mayanızı Yapabilirsiniz
- 1.gün: 1 kaşık un ve 1 kaşık suyu iyice karıştırıyoruz.
- 12 saatte bir mayamızı 1 kaşık un ve 1 kaşık su ile beslemeye devam edeceğiz. 3 gün boyunca kabınızın üzerine bir şey kapatmayın ki, ihtiyacımız olan yararlı bakteriler oluşmaya ve ortamdaki sporlarla beslenmeye başlasınlar.
Ancak lezzetleri nefis oluyor. Klasik ekmek tarifindeki maya yerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz. Karbonatın daha kolay aktifleşmesi için üzerine birkaç damla da limon ilave edin. Ekmeğin daha yumuşacık olması için içine yoğurt ya da ılık süt de ilave edebilirsiniz.
Ekşi yoğurt ile yoğurt mayalanır mı?
Ekşi yoğurt ile yoğurt mayalanır mı?Fazla kullanılan maya, yoğurdun kıvamını arttırmaktan ziyade tadının daha ekşi olmasına neden olabilir. Bu nedenle uygun oranda maya koymak ve sütün içerisine doğru şekilde eklemek gerekir. Yoğurt mayası ekşi ise yarım kaşık yeterlidir. Veya aynı miktarda maya koyulsa da, maya ekşi ise mayalama süresi kısaltılmalıdır.