AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ekrem Duzgunoğlu Kahır şarkısı

haberci

Yeni Üye
Ekrem Duzgunoğlu Kahır şarkısı
Ekrem Duzgunoğlu Kahır şarkı sozu
Gec gec buldum ben bu aşkı,
Cok bedel odedim, oduyorum,
Zaman durmadan vurdu acımasız,
Ah mahşere kaldı,
Zaman bir turlu ben bin turlu,
Oderim her an ve an,
Senden oncesi hep kahır,
Yaşlandı tum feryatlar,
Buz tutan nefesle,ufler azgın bahar,
Bahar gel artık gel…
Bedel cok ağır, bedel bin turlu,
Oderim her an ve an,
Zaman feryattır zaman acıtır,
Can alır zaman durmadan,
Senden oncesi hep kahır kahır,
Yaşlandı tum feryatlar,
Kahır dunya kahır, hep kahır gel yeter…
Yakan bir sevdanın icinde,
Ahh cekerim kendime,
Yak ey nazlım yak,
Kul olayım ateş elinden olsun,
Zaman bir turlu ben bin turlu,
Oderim her an ve an,
Yaşlandı tum feryatlar,
Buz tutan nefesle, ufler azgın bahar,
Bahar gel artık gel…
Bedel cok ağır, bedel bin turlu,
Oderim her an ve an,
Zaman feryattır zaman acıtır,
Can alır zaman durmadan…
Yaşlandı tum feryatlar,
Kahır dunya kahır, hep kahır gel yeter

Ekrem Duzgunoğlu'nun "Kahır" şarkısı gerçekten derin duyguları ve aşkın acı yönlerini anlatan dokunaklı bir şarkı. Şarkı sözleri üzerinden yorum yapmak gerekirse, şarkının aşkın bedeli konusundaki acı gerçeği vurguladığını söyleyebiliriz. Şarkının sözlerinde zamanın acımasızlığı ve insanın duygusal zorluklarıyla başa çıkma çabası ön planda. Aynı zamanda şarkının anlatımındaki feryatlar ve içten yakarışlar duygusal bir yüke işaret ediyor.

Şarkının dizesinde belirtilen "Zaman feryattır zaman acıtır, Can alır zaman durmadan" cümlesi, yaşanan acı dolu aşkların zamanla yikıcı etkisi ve insanı nasıl derin acılara sürükleyebileceğini vurguluyor. Bu dizeler, aşkın getirdiği acıların insana yaşattığı ruh hali ve bu acıların insana nasıl bir yükleme dönüştüğünü anlatıyor.

"Kahır" şarkısının genel havası ve sözlerindeki derinlik, dinleyenlerde duygusal bir etki yaratıyor ve insanı içine çeken bir atmosfere sahip. Ekrem Duzgunoğlu'nun sesiyle, bu duygusal yükün şarkı aracılığıyla dinleyiciye aktarılması, şarkının etkileyiciliğini artırıyor.

Sonuç olarak, "Kahır" şarkısı duygusal yoğunluğu ve derin anlamlarıyla dinleyicisine aşkın acı yönlerini ve zamanın yaralarını hatırlatan bir eser olarak öne çıkıyor. Dinleyicinin iç dünyasına dokunan bu şarkı, duygusal bir yolculuğa çıkılmasını sağlıyor.

Geri