AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ekran video kaydı nasıl yapılır? Window, iOS, android için resimli anlatım

haberci

Yeni Üye
Sunum yaparken, oyun oynarken veya edit yaparken kendi ekran görüntümüzü eklemek için
ekran video kaydetme
işlemine her zaman ihtiyaç duyarız. Özellikle oyuncular tarafından sıklıkla kullanılan
ekran video kaydetme
işlemi, kişisel oyun becerilerini kaydederek, ortaya güzel görüntüler çıkmasını sağlayarak oyun dünyasına ciddi şekilde katkıda bulunmaya devam ediyor.
Çoğunlukla üçüncü parti uygulamalar kullanılarak yapılan
ekran video kaydetme
işlemini, aynı zamanda kullanmış olduğunuz işletim sisteminin kendi araçları ile de yapmak mümkün.
Windows, Android
ve
iOS
cihazlarda ”ekran video kaydetme işlemi nasıl yapılır?” sorusunun cevabına adım adım bakalım.
Windows 10 ekran kaydetme nasıl yapılır?
Adım 1:
Başlat menüsüne gelerek ‘
Ayarlar
‘ ikonuna tıklayın.
Adım 2:
Açılan pencereden ‘
Oyun
‘ ikonuna tıklayın.
Adım 3:
Açılan pencerede ”
Oyun kliplerini ve ekran görüntülerini kaydedin ve Oyun çubuğu kullanarak yayınlayın
” seçeneği sizde kapalı ise açık hale getirin.
Adım 4:
Artık ekran video kaydetme işlemine hazırsınız. ”
Windows+G
” tuşlarına basın.
Adım 5:
Açılan çubuk üzerinde ‘
yakala
‘ yazan kamera ikonuna tıklayın ve nokta ikonuna tıklayarak ekran video kaydı almaya başlayabilirsiniz. Bir defaya mahsus yukarıdaki adımları izledikten sonra aynı işlemleri tekrar uygulamak istemezseniz ”
Windows+Alt+R
” tuşlarına basarak ekran video kaydı almaya başlayabilirsiniz.
Windows 10 ekran kaydı uygulama önerileri:
Eğer Windows 10 işletim sisteminin kendi ekran kaydı aracı olan Xbox Game Bar’dan memnun kalmazsanız sizlere aşağıdaki
üçüncü parti
uygulamaları önerebiliriz:
Camtasia
Bandicam
Freecam
OBS
Apowersoft
Android Ekran video kaydetme nasıl yapılır?
Android
işletim sisteminde ekran kaydı yapmak oldukça kolay. Bugün neredeyse tüm Android telefonlarda olan ekran kaydı özelliği için herhangi bir uygulama indirmeniz gerekmiyor. Ayrıca Windows 10 işletim sistemindeki gibi belirli adımları da izlemeniz gerekmiyor.
Adım 1:
Hızlı ayarlar panelini açın ve Ekran kaydı seçeneğine tıklayın.
Adım 2:
Ekran video kaydetme işlemi başladıktan sonra ana ekranda ekran kaydı aracı açılacak.
Adım 3:
Dilediğiniz zaman ekran kaydı aracında bulunan kırmızı sembole tıklayarak ekran kaydını sonlandırabilirsiniz.
Android için ekran kaydı uygulama önerileri
Eğer Android işletim sisteminin size sunduğu ekran kaydı aracından memnun değilseniz, aşağıda vermiş olduğumuz ücretsiz ekran kaydı uygulamalarına göz atabilirsiniz.
XRecorder Ekran Kaydedici
Mobizen Ekran Kaydedici
Az Screen Recorder
V Recorder
iOS ekran video kaydetme nasıl yapılır?
Windows 10
ve
Android
işletim sistemlerinde olduğu gibi
iOS
işletim sistemi de kullanıcılarına oldukça
başarılı bir yerleşik ekran kaydı alma aracı
sunuyor. Hatta diğer işletim sistemlerinde kullanılan üçüncü parti uygulamaları, iOS cihazlarda çok fazla tercih edilmiyor. Ancak çoğu iOS kullanıcısının varlığından haberdar olmadığı, bu nedenle üçüncü parti uygulamalara yöneldiği iOS ekran video kaydı aracı, birkaç adımda aktif hale gelerek sizlere kaliteli bir deneyim sunacak.
Adım 1:
Ayarlar > Denetim Merkezi’ne gidin
Adım 2:
Açılan sayfada Denetim Merkezi’nde bulunan özellikler karşınıza çıkacak, aşağıda bulunan daha fazla denetim bölümünden ”
Ekran Kaydı
” seçeneğini bularak
aktif
edin.
Adım 3:
Ekran kaydı özelliği artık aktif oldu. Denetim merkezini açarak ekran video kaydı almaya başlayabilirsiniz.

Ekran video kaydı yapmak, sunum yaparken, oyun oynarken veya video düzenlerken oldukça faydalı bir işlemdir. Bu işlemi gerçekleştirmek için genellikle üçüncü parti uygulamalar kullanılabildiği gibi, kullandığınız cihazın kendi özellikleri de bu işlem için kullanılabilir. Windows 10, Android ve iOS işletim sistemlerinde ekran video kaydı nasıl yapılacağına dair adımları detaylı bir şekilde aşağıda bulabilirsiniz:

**Windows 10 Ekran Kaydı Nasıl Yapılır?**
1. Başlat menüsüne gelerek ‘Ayarlar’ ikonuna tıklayın.
2. Açılan pencereden ‘Oyun’ ikonuna tıklayın.
3. Oyun ayarları penceresinde "Oyun kliplerini ve ekran görüntülerini kaydedin ve Oyun çubuğu kullanarak yayınlayın" seçeneğini açık hale getirin.
4. Ekran video kaydı için "Windows+G" tuşlarına basın.
5. Açılan çubukta 'yakala' yazan kamera ikonuna tıklayarak ekran video kaydı almaya başlayabilirsiniz. Tek seferlik adımlardan sonra tekrar kayıt yapmak isterseniz "Windows+Alt+R" tuşlarına basabilirsiniz.

**Windows 10 Ekran Kaydı Uygulama Önerileri:**
- Camtasia
- Bandicam
- Freecam
- OBS
- Apowersoft

**Android Ekran Video Kaydı Nasıl Yapılır?**
1. Hızlı ayarlar panelini açın ve Ekran kaydı seçeneğine tıklayın.
2. Ekran kaydı aracı açılacak ve kaydı başlatabilirsiniz. Başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan bu özelliği kullanabilirsiniz.
3. Kaydı durdurmak için ekran kaydı aracındaki kırmızı sembole tıklayabilirsiniz.

**Android için Ekran Kaydı Uygulama Önerileri:**
- XRecorder Ekran Kaydedici
- Mobizen Ekran Kaydedici
- Az Screen Recorder
- V Recorder

**iOS Ekran Video Kaydı Nasıl Yapılır?**
1. Ayarlar > Denetim Merkezi'ne gidin.
2. Denetim Merkezinde bulunan özellikler arasından "Ekran Kaydı" seçeneğini bulun ve aktif hale getirin.
3. Artık ekran kaydı özelliği aktif olmuştur. Denetim Merkezi'ni açarak ekran video kaydı almaya başlayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek Windows 10, Android ve iOS cihazlarınızda kolayca ekran video kaydı yapabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri