- Konu Yazar
Ekran resmi nasıl çekilir iPhone? İphone kullanıcıları için ekran resmi çekmek oldukça kolaydır. İlk olarak, iPhone cihazınızın ekranında yakalamak istediğiniz görüntüyü açın. Ardından, Güç düğmesine ve Ana Ekran düğmesine aynı anda basın. Bu işlem, ekran resmini çekmenizi sağlayacaktır. Ekran resmi, Fotoğraflar uygulamasında Kamera Rulosu bölümünde bulunabilir. İstediğiniz zaman, bu ekran resmini paylaşabilir veya düzenleyebilirsiniz. Ekran resmi çekmek, iPhone kullanıcıları için önemli bir özelliktir ve kolaylıkla kullanılabilir.
İçindekiler
Ekran resmi çekmek, iPhone kullanıcılarının sıkça karşılaştığı bir ihtiyaçtır. İPhone’da ekran resmi çekmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Adım: İlk olarak, ekran görüntüsünü çekmek istediğiniz ekranı açın.
2. Adım: Ekran görüntüsü almak için, cihazınızın uyku / uyanma düğmesi ile ana ekran düğmesine aynı anda basın. Bu düğmeleri aynı anda basılı tuttuğunuzda, ekran kısa bir süre için beyaz bir flaşla yanıp sönecektir.
3. Adım: Ekran görüntüsü çekildikten sonra, ekran görüntüsü sol alt köşede küçük bir önizleme olarak görüntülenecektir. Önizlemeyi açmak için üzerine dokunun.
4. Adım: Ekran görüntüsünü düzenlemek, paylaşmak veya kaydetmek için önizleme ekranında çeşitli seçenekler bulunmaktadır.
Ekran resmi çekmek için alternatif bir yöntem ise AssistiveTouch özelliğini kullanmaktır. AssistiveTouch özelliğini açmak için Ayarlar > Erişilebilirlik > AssistiveTouch yolunu izleyebilirsiniz. AssistiveTouch menüsünde yer alan Ekran Görüntüsü seçeneği ile ekran resmi çekebilirsiniz.
Not: Ekran resmi çekerken, çektiğiniz ekranın içeriğini ve gizli bilgileri dikkatlice kontrol etmeniz önemlidir. Ekran görüntüsü alınan içerikler, cihazınızın belleğine kaydedileceği için gizli bilgilerinizi korumak için dikkatli olmanız gerekmektedir.
Ekran resmi nasıl çekilir iPhone için önce Güç düğmesine basın.
Ardından Ev düğmesine basılı tutarken Güç düğmesini bırakın.
Ekran görüntüsü çekildikten sonra Fotoğraflar uygulamasında bulabilirsiniz.
Ekran resmini Paylaş seçeneğiyle başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
Ekran görüntüsü alırken, Ses Kısma düğmesine basmanız durumunda cihazın sesi kısılır.
İçindekiler
Ekran Resmi Nasıl Çekilir İphone?
Ekran resmi çekmek, iPhone kullanıcılarının sıkça karşılaştığı bir ihtiyaçtır. İPhone’da ekran resmi çekmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:1. Adım: İlk olarak, ekran görüntüsünü çekmek istediğiniz ekranı açın.
2. Adım: Ekran görüntüsü almak için, cihazınızın uyku / uyanma düğmesi ile ana ekran düğmesine aynı anda basın. Bu düğmeleri aynı anda basılı tuttuğunuzda, ekran kısa bir süre için beyaz bir flaşla yanıp sönecektir.
3. Adım: Ekran görüntüsü çekildikten sonra, ekran görüntüsü sol alt köşede küçük bir önizleme olarak görüntülenecektir. Önizlemeyi açmak için üzerine dokunun.
4. Adım: Ekran görüntüsünü düzenlemek, paylaşmak veya kaydetmek için önizleme ekranında çeşitli seçenekler bulunmaktadır.
Ekran resmi çekmek için alternatif bir yöntem ise AssistiveTouch özelliğini kullanmaktır. AssistiveTouch özelliğini açmak için Ayarlar > Erişilebilirlik > AssistiveTouch yolunu izleyebilirsiniz. AssistiveTouch menüsünde yer alan Ekran Görüntüsü seçeneği ile ekran resmi çekebilirsiniz.
Not: Ekran resmi çekerken, çektiğiniz ekranın içeriğini ve gizli bilgileri dikkatlice kontrol etmeniz önemlidir. Ekran görüntüsü alınan içerikler, cihazınızın belleğine kaydedileceği için gizli bilgilerinizi korumak için dikkatli olmanız gerekmektedir.
Ekran Resmi Nasıl Çekilir İphone?
Ekran resmi nasıl çekilir iPhone hakkında bilgi almak için aşağıdaki ipuçlarını takip edin. |
Ekran görüntüsü çekmek için Güç ve Ev düğmelerine aynı anda basın. |
Ekran resmi çekildikten sonra, Fotoğraflar uygulamasında bulabilirsiniz. |
Ekran resmi alırken, ses düğmesine basmanız durumunda cihazın sesi kısılır. |
Ekran görüntüsü çekerken, ekranın üst kısmında bir flaş ışığı belirecektir. |
Ekran resmi nasıl çekilir iPhone için önce Güç düğmesine basın.
Ardından Ev düğmesine basılı tutarken Güç düğmesini bırakın.
Ekran görüntüsü çekildikten sonra Fotoğraflar uygulamasında bulabilirsiniz.
Ekran resmini Paylaş seçeneğiyle başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
Ekran görüntüsü alırken, Ses Kısma düğmesine basmanız durumunda cihazın sesi kısılır.