AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ekran kartı Sorunu

haberci

Yeni Üye
Merhaba Arkadasla Ben ayin 20 sinde bi ekran kartı almayı planliyorum ve ekran kartında pek cok sorunla karsılastım internetten arastırdım ve arastırdıgım dahilde daha cok sorunum oldugunu ogrendim arkadaslar alacagim ekran kartında 1inci sorunum

İlk önce sistem özelliklerimi yazıyım

İşlemci : Amd athlon(tm) II x2 215 Processor 270 GHz

RAM : 400 GB

Sistem türü 32 bit

Şuanki Ekran kartım : Ati radeon hd 43004500

Ve amd vısıon engine control centerdan cpu gücünü söyliyeyim

%29 800 Mhz 2700 mhz

%55 1500 Mhz 2700 mhz

%77 2100 Mhz 2700 mhz

%100 2700 mhz 2700 mhz

1Watt ? bu arkadaslar bilgisayarımın wattı alacagim ekran kartını kaldırırmı diye bi sorun galiba böle bi sorun varmı varsada bu watt denilen şeye nerden bakabilirim?

2Çözünürlük ? Arkadaslar benim Maximum Çözünürlüğüm Bilgisayarım 1366x768 Gözüküyor Ama İlginç olan şuki amd vision engine control center da 2048x1536

gözüküyor ve alacağım ekran kartında maximum çözünürlük 1920x1080 gözüküyor anlamadımgım su bilgisayarıımda 1366x768 e göremi alıcagım yoksa amd vision 'un dedi gibimi alıcağım ?

3OpenGL desteği ? arkadaslar bi siteye girmiş yalan olmasın 23 siteye girdim orda bi yazı dikkatimi cekti Bilgisayarınızın openGL desteği olmalıdır yoksa alacagınız ekran kartı bilgisayarınızı calıstırmaz bu dogrumu arkadaslar ?

4Cpu hızı ? Arkadaslar şimdi benim alacagım ekran kartı şöyle şeyler diyor onların 2 sini anlamadım :S

Çekirdek Hızı : 775 Mhz

ve

Bellek Hızı 4000 Mhz (Etektif)

Ben size ekran kartının

EKRAN KARTINI TANITIYIM (ALICAGIM EKRAN KARTI)

Grafik hızlandırma özellikleri

Bellek : 1GB GDDR5

Chipset : HD 6850 BARTS Pro

Çekirdek hızı : 775 Mhz

Bellek hızı : 4000 Mhz (Etektif)

Steam işlemcisi : 960

Bellek veriyolu : 256

Vga slot : PCI Express 16X

Üretim teklonojisi : 04 mikron

Soğutma : Fan,cift slot

harici güç girişi : 2 adet 6 pin

Güç tüketimi : boşta 19W, Tam yükde 127W

Directx : 11

Atı CrossFireX(tm)

Microsoft windows 7vistaxp (3264) uyumlu

Mini display pot 2 adet

HDMI 1 Adet version : 14A

DLDVI : 1 Adet

SLDVI : 1 adet

Doğal görüntü destegi : 10bit 1 milyar renk

3D Grafik çözünürlüğü 7680 x 1200 (4x 1920x1200)

1 adet 46 pin güç kablosu

Oh be rahatladım içim gitti bunları yazalı 1 saatim gitti inşallah cevap yazarsınız

Merhaba,

Öncelikle bilgisayarınızın mevcut özelliklerini paylaştığınız için teşekkür ederim. İstediğiniz ekran kartı hakkında endişelerinizin ve sorularınızın farkındayım. Size yardımcı olabilmek adına sırasıyla her bir sorunuz hakkında detaylı bilgi vereceğim.

1. Watt Değeri Sorunu:
Bilgisayarınızın güç kaynağının yeterli olup olmadığını kontrol etmek için Watt değerine bakmalısınız. Genellikle bilgisayar kasasının üzerinde veya yan panelinde güç kaynağının Watt değeri yazmaktadır. Buradaki en önemli nokta, yeni ekran kartınızın güç tüketimi ile mevcut güç kaynağınızın verebileceği maksimum Watt değerinin uyumlu olmasıdır. Almayı planladığınız ekran kartı için belirtilen güç tüketimi bilgilerini dikkate alarak mevcut güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

2. Çözünürlük Sorunu:
Bilgisayarınızın maksimum çözünürlüğü genellikle monitörünüzün desteklediği maksimum çözünürlükle sınırlıdır. Eğer mevcut monitörünüz 1366x768 çözünürlüğü destekliyorsa, almayı planladığınız ekran kartıyla bu çözünürlüğü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca AMD Vision Engine Control Center'da gördüğünüz 2048x1536 çözünürlük, ekran kartının desteklediği maksimum teorik çözünürlüğü temsil edebilir ancak bu, pratik kullanımda monitörünüzün maksimum çözünürlüğünü aşamaz.

3. OpenGL Desteği Sorunu:
OpenGL, birçok grafik uygulaması ve oyun için gereken bir 3D grafik API'sidir. Eğer almayı planladığınız ekran kartı OpenGL desteğine sahip ise, sorunsuz bir şekilde çalışacaktır. Genellikle günümüzdeki ekran kartları OpenGL desteğini desteklemektedir, bu yüzden endişelenmenize gerek yok.

4. CPU Hızı ve Ekran Kartı Karşılaştırması:
Almayı planladığınız ekran kartının çekirdek hızı ve bellek hızı belirtilmiş durumda. Bu değerler, ekran kartının performansını belirleyen önemli faktörlerdir. Mevcut ekran kartınızla karşılaştırıldığında, almayı planladığınız ekran kartı çok daha yüksek performans sunmaktadır. Dolayısıyla, yeni ekran kartıyla bilgisayarınızda daha iyi grafik performansı elde edebileceksiniz.

Sonuç olarak, almayı planladığınız ekran kartı bilgisayarınızın performansını önemli ölçüde artıracaktır. Ancak güç kaynağı, çözünürlük ve OpenGL desteği gibi detayları göz önünde bulundurarak doğru seçimi yapmanız önemlidir. Sorularınızı yanıtladığım umar, yeni ekran kartınızın keyifli bir deneyim sunmasını dilerim. Başka sorularınız varsa çekinmeden sormaktan çekinmeyin.

Geri